آیت الله محمد ریشهری مولف دانشنامه حضرت مهدی (عج) درگفتگو با
خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران در خصوص این کتاب اظهار داشت: دانشنامه حضرت مهدی (عج) در پاسخ به یکی از مهمترین نیازهای دوران معاصر است و همانطور که مطلع هستید کتابهای بسیاری در مورد مهدویت نوشته شده که البته ما در بخش چهاردهم دانشنامه حضرت مهدی (عج) به همه آنها اشاره کردهایم.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) نظام اسلامی توجه ویژهای به مسئله مهدویت دارد و از آنجا که مبنای ولایت فقیه نیابت از امام عصر است ما هم درصدد هستیم تا به موضوع توجه بسیاری کنیم.
آیت الله محمد محمدی ریشهری تصریح کرد:دانشنامه مهدویت در واقع پاسخ به شبهات و نیازهای عصر حاضر است البته ما در سال 1379 دانشنامه امیر المومنین را برای سالی که مقام معظم رهبری آن را سال امام علی (ع) خواندند، تالیف کردیم و بعد از آن به فکر افتادیم تا در رابطه با مسائل مربوط به مهدویت دانشنامه تهیه کنیم.
وی افزود: بعد از تالیف دانشنامه امیرالمومنین کار تهیه دانشنامه مهدویت را آغاز کردیم و با تلاش بسیار، خداوند توفیق داد تا در نیمه شعبان و ولایت حضرت مهدی (عج) آن را تقدیم به مقام معظم رهبری کنیم.
ریشهری عنوان کرد:کسانی که در تهیه این کتاب ما را یاری کردهاند، نامشان درمقدمه آمده، البته دستیار ارشد من برای تالیف کتاب حجتالاسلام و المسلمین سید کاظم طباطبایی بوده است.
وی با اشاره به مقدمه کتاب گفت: مقدمه این کتاب شامل 12 محور است و مجموع کتاب 14 بخش و 70 فصل دارد.
ریشهری تاکید کرد: مقدمه اول کتاب درآمد کلی از آن است به طوری که هر کسی بخواهد موضوع کلی آن را بداند میتواند به این مقدمه مراجعه کند.
وی درخصوص موضوعات این کتاب گفت: این دانشنامه کتاب جامع و کاملی از خصوصیات جسمی روحی زندگینامه حضرت مهدی براساس منابع مختلف است.
ریشهری ادامه داد: این کتاب نسبت به سایر کتابهای که در خصوص مهدویت نوشته شده 15 ویژگی دارد ویژگی اول بهرهگیری از دو دانشنامه قبلی است.
وی خاطر نشان کرد: از دیگر ویژگیهای این کتاب اعتبار سنجی مضاعف، نقدو ارزشیابی و دلایل غیر نقلی جامعیت و گزیدهنگاری، تبیین تحلیل، نقد و بررسی جمعبندی و گزارشهای متعارف پاسخگویی به پرسشها و شبهات است.
برای دیدن فیلم و تصاویر اینجا کلیک کنید.