اعتیاد به شیرینی همچون اعتیاد به الكل و نیكوتین، بدن را وابسته میكند؛ به طوری كه حتی اگر مقدار جزئی از شیرینی مصرفی روزانه كم شود، فرد انرژی خود را از دست میدهد و احساس ضعف میكند.
در حالي که دانشمندان دانشگاه بروکسل نسبت به خطر افزايش وزن و دور کمر،
به علت مصرف بيش از اندازه مواد غذايي چرب، هشدار ميدهند، مقادير بالاي
قند در غلات و ماست ميتوانند در دراز مدت سبب بروز بيماري هاي گوناگون
شوند.
مواد غذايي که داراي مقادير بالاي قند تصفيه شده هستند، خطر ابتلا به
ديابت را افزايش داده، روند پيري را تسهيل کرده و با کاهش سطح انرژي، منجر
به بروز چاقي فرد ميشوند. تأثير مخرب قند بر هورمون هاي بدن را مي توان در
افزايش چشمگير تعداد افراد چاق، مبتلايان به ديابت و سندرم متابوليک و
بيماران قلبي مشاهده کرد.
پژوهشگران، ميزان وابستگي افراد به قند را مانند وابستگي فرد معتاد به
مواد مخدر تشبيه کرده و اثرات اعتيادآور مصرف شکر را بيش از هروئين و
کوکائين اعلام کرده اند. هر گرم مواد قندی 4 کیلوکالری انرژی تولید میکند و
در بسیاری از مطالعات مصرف زیاد قند و شکر با افزایش شیوع بعضی از
سرطانها مرتبط شناخته شده است.