به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، دانشمندان ناسا از نوعی شیوه فناورانه برای شکار بوی تیتان قمر زحل بهره بردند، با بازخلق جو مه آلود تیتان در آزمایشگاه، محققان توانستند ماهیت جو این قمر را کشف کنند.
دانشمندان مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در مریلند، جو تیتان را در آزمایشگاه با ترکیبکردن گازهای مختلفی که تصور میشد بخش خارجی مهآلود آن را تشکیل دادهاند، بازسازی کردند. دو مورد از این گازها یعنی نیتروژن و متان پیشتر شناخته شده بودند اما جزء سوم در هالهای از ابهام بود. تیم علمی دریافت گاز سوم بنزن است که اغلب در بنزین یافت میشود. با پیداشدن این جزء دانشمندان توانستند جو تیتان را بازخلق کنند.
تصویری از "تیتان" قمر مه آلود زحل که فضاپیمای کاسینی به ثبت رسانده است.
محققان بر این باورند به دلیل فشار شدید سطح این قمر، افراد هنگام بوئیدن سطح آن بوی بدی را استشمام خواهند کرد. جو مصنوعی ارائهشده بوی قوی دارد و میتواند دانشمندان را در درک بیشتر ماهیت پیچیده مولکولهایی یاری کند که مه تیتان را تشکیل میدهند. تلاشهای پیشین برای بازخلق جو این قمر در آزمایشگاه موفقیت محدودی داشتند زیرا به جز نیتروژن و متان، عنصر سوم تشکیلدهنده جو این جرم کیهانی ناشناخته بود. شیوه جدید ترکیبکردن گازها و واکنش نشان دادن آنها به دانشمندان در شناخت بهتر این جهان شبیه زمین کمک میدهد.
تیتان به دلیل جو ضخیم، دریاچهها و دریاهای سطحش به زمین شباهت دارد. میتوان از روش ابداعی برای درک ترکیب جوهای دیگر اجرام کیهانی به ویژه سیاراتی بهره برد که در خارج از منظومه شمسی پتانسیل میزبانی حیات را دارند.
کاوشگر هویگنس، متعلق به آژانس فضایی اروپا بخشی از ماموریت کاسینی بود، این کاوشگر در سال ۲۰۰۵ بر سطح مه آلود تیتان فرود آمد.
انتهای پیام/