به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازنشریه فری بیکن؛ "باک مککوئن" رئیس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سخنان خود در اینباره تاکید کرد: مذاکرات هستهای با ایران از ابتدا ناقص بود و من نگران این نکته هستم که رئیسجمهور بخواهد به هر قیمتی به توافق هستهای با ایران دست پیدا کند.
مککوئن در ادامه سخنان خود گفت: من نگران ابعاد مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران هستم. اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا نگرانی عمیق خود از توافق احتمالی را که آمریکا به دنبال آن است، ابراز کردهاند. ما میدانیم که ایران در این توافق اجازه حفظ امکانات هستهای خود و توانایی غنیسازی را خواهد داشت، ما میدانیم که ایران ممکن است به تولید سایتهای هستهای اعلام نشده ادامه دهد و این را نیز میدانیم که برنامه هستهای ایران بخشی از استراتژی گسترده این کشور است، استراتژی که اساس آن تبدیل این کشور به دارنده بزرگترین زرادخانه موشکهای بالستیک در خاورمیانه است.
این سناتور آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: با وجود این هیچ یک از این موضوعات ظاهرا قرار نیست در توافق هستهای جامع قرار گیرد. من علاقهای به جنگ با ایران ندارم، اما نگران این هستم که توافق هستهای منجر به ایجاد تنش نظامی در آینده در منطقه شود.
مککوئن با اشاره به ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره اینکه توافق هستهای با ایران یک "توافق بد" بوده است، گفت: برخی این موضوع را مطرح میکنند که این توافق از عدم توافق بهتر است و میتواند روند برنامه هستهای ایران را کند کند. اما سوال این است که این توافق تا چه حد زمان برای ما خواهد خرید. اگر دولت به حضور قدرتمند خود در منطقه، اجرای سیاستهای تحریم کنگره و داشتن یک پیغام واضح درباره روی میز بودن گزینه نظامی در صورت لزوم ادامه میداد، ما میتوانستیم برای ایران شرایطی بگذاریم که استراتژی این کشور را تغییر دهد. اما اکنون در این مذاکرات ما عکس این مسئله عمل کردهایم و در واقع ایران اینگونه گمان میکند که 1+5 غنیسازی این کشور را قانونی اعلام کرده است.
مککوئن در پایان با اشاره به اینکه این مسئله یک مسئله بسیار جدی و پیچیده است، مدعی شد: من دقیقا نگران روندی هستم که رئیسجمهور در مذاکرات در پیش گرفته است. اگر دولت توافق جامع را به گونهای امضا کند که اجازه غنیسازی به ایران داده شود و در کنار آن برنامه هستهای این کشور برچیده نشود، من احساس میکنم که رئیسجمهور آینده حقیقتا مجبور به استفاده از گزینه نظامی برای حفاظت از متحدان ما در منطقه شود. این بدترین پیامد ممکن در صورت امضای توافق مزبور است.
انتهای پیام/