به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد
فالوده
یزدی یکی از پیش غذاهای استان یزد است که در گذشته تاکنون
مشتاقان زیادی رادر بین خانوادهها ی یزدی داشته و در فصل تابستان یکی از
ادوات پذیرایی یزدیها از مهمانان است
در حال حاضر 40 واحد تولید و فروش فالوده در شهر یزد فعالیت دارند که البته با توجه به این که فعالیت برخی از آنها تنها محدود به فصل گرم تابستان است، فقط 15 واحد فعال در طول سال در این صنف فعالیت دارند
مواد اولیه تولید این محصول بیشتر در داخل استان تامین میشود، اما برخی واحدهای تولیدی برحسب سلیقه خود نشاسته را از خارج از استان هم تامین میکنند
اما شرایط یک فالوده خوب در گرمای کویر
کیفیت فالوده بسته به مواد اولیه آن دارد، اما مردم نباید در این خصوص نگرانی داشته باشند چرا که مواد اولیه مصرفی تمام واحدها با نظارتهای صورت گرفته بهداشتی تامین میشود
مواد اولیه این خوراکی خوشمزه نشاسته، گلاب و شیره شکر است که بعد از پختن نشاسته آن را از یک صافی یا آبکش عبور میدهند و به داخل آب با یخ فراوان میریزند که سریع منجمد شود و به شکل رشته درآید. بعد آب آن را گرفته به آن شکر و گلاب اضافه میکنند و بسته به سلیقه مشتریان به آن سیاه دانه نیز افزوده میشود
فالوده یزدی نه تنها برای خانواده یزدی دسر مخصوصی است بلکه گردشگران داخلی و خارجی با مشاهده این دسر قدیمی و سنتی یزدی از خود بی خود شده و برای خوردن سبقت می کنند
امروزه این کار با استفاده از آبکش انجام میشود ولی در گذشته با
استفاده از سیم نشاسته پخته شده را ریز ریز کرده و سپس مصرف میکردند و تفاوت
دیگری در تولید آن رخ نداده است، مقرون به صرفه بودن فالوده باعث شده است که
بسیاری از یزدیها در مهمانیهای تابستانه خود به خصوص در غروب و شبهای تابستان
از آن برای پذیرایی بهره بجویند به نحوی که متقاضیان به واحدهای فروش این محصول
مراجعه کرده و فالوده را جدا از شیره و گلاب خریداری میکنند و سپس در منزل به
میزان دلخواه آن را با یکدیگر مخلوط کرده و از طعم گوارای آن بهره میبرند
هماکنون بیشترین تعداد واحدهای تولید و عرضه
فالوده شهر یزد در مرکز شهر در حوالی بازار شاهزاده فاضل وجود دارد که در کنار
عرضه فالوده به فروش عرقیجات گیاهی و گلاب تولید استان یزد هم مبادرت دارند/س