دور تازه ای از مذاکرات هسته ای میان نمایندگان "جمهوری اسلامی ایران " و قدرت های جهانی در وین آغاز شده است تا در نهایت هر دو طرف به توافق جامع و نهایی دست یابند .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران ؛ پایگاه خبری _ تحلیلی میدل ایست مانیتور در مقاله ای به قلم "هنریت جانسن" نوشت : در این مذاکرات طرف غربی اظهار کرده است که ایران باید "تعهدی استوار" ارائه دهد که بر اساس آن برنامه غنی سازی اورانیوم در نیروگاه های این کشور با اهداف صلح آمیز ادامه پیدا می کند و تلاشی برای دستیابی به سلاح اتمی انجام نمی گیرد . از سوی دیگر تهران نیز خواستار لغو تمامی تحریم های اقتصادی اعمال شده از سوی کشورهای غربی و هم پیمانان آن طی یک دهه گذشته علیه خود شده است . این تحریم ها ابتدا از سوی ایالات متحده مطرح و اعمال شده و سپس سایر هم پیمانان واشنگتن برای اجرای آن متعهد شدند .

"الی گران مایه " کارشناس ایرانی کارشناس روابط خارجی در شورای اروپا در این باره می گوید : همان گونه که تهران ابعاد هرگونه تلاش احتمالی برای ساخت سلاح اتمی و تغییر کاربردی نیروگاه های خود را باید به سازمان ملل توضیح دهد غرب نیز موظف است پایه و اساس اتهامات و سوءظن های خود در قبال ایران را بطور روشن و کامل شرح نماید . 

در ادامه این مقاله آمده است : از سال 2003 که آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران گزارش "فعالیت های غنی سازی و بازفرآوری حساس " را اعلام نمود ، تاسیسات هسته ای این کشور تحت نظارت های شدید قرار گرفته است . شورای امنیت سازمان ملل تصمیم گرفت تحریم های اقتصادی ضدایران را به دلیل نافرمانی تهران از تعلیق فعالیت های غنی سازی اورانیوم پیش از هرگونه پیشروی جدی آن در سال های 2007 ، 2008 و 2010، تشدید نماید . 

به گزارش رویترز ، واشنگتن اخیرا نیز تصمیم تازه ای برای اعمال فشارهای بیشتر بر اقتصاد ایران داشته اما شورای امنیت با آن مخالفت کرده است . همچنین شرکت غنی سازی ایالات متحده در وب سایت خود مطلبی با عنوان " درخواست عمل " قرار داده که در آن از کشورهایی که از محصولات این شرکت استفاده می کنند خواسته شده که فناوری های غنی سازی را تا حد ممکن از دسترس کشورهای به اصطلاح خود " سرکش " دور نگه دارند . به گفته بسیاری از کارشناسان استفاده غرب از اصطلاح " کشورهای سرکش " جای تحقیق و بررسی دارد . 

بعلاوه اینکه بر اساس گفته دکتر گرث پورتر ، تاریخدان و کارشناس امور هسته ای ایران استدلال غرب برای این ادعا علیه تهران دارای نکات اشتباه فراوانی است  . اصلی ترین و بزرگترین این اشتباهات " وسواس شدید " غرب برای تهدید و دشمن جلوه دادن ایران در سطح دنیاست . 

پورتر می گوید : پس از پایان جنگ سرد یکی از اساسی ترین اشتباهات غرب در حوزه سیاست خارجی خود همین موضوع می باشد . داستان " تهدید قریب الوقوع از سوی ایران هسته ای " توهمی ساختگی توسط تعداد انگشت شماری از سیاستمداران جهان است که برای اثبات آن اسناد معتبر اندک و غیرقابل پذیرشی ارائه کرده اند .

یکی از اصلی ترین ناهنجاریهایی که ایالات متحده برعلیه ایران اعمال میکند و بر آن اصرار نیز دارد ، همین اسناد داخل لپ تاپ است . در این اسناد 1000 صفحه ای که توسط آمریکا به سازمان امنیت ارائه شد ادعا شده که تهران تلاشهایی برای ساخت سلاح اتمی انجام داده است . مقامات آمریکایی نیز این گونه اعلام کردند که این اطلاعات از کامپیوترهای مهندسین ایرانی درگیر در برنامه های هسته ای ایران بدست آمده است . 

در انتهای این مقاله آمده است : پورتر در این باره اظهار داشت : این اظهارات و اسناد جعلی حیله ایالات متحده برای پنهان کردن حقیقت است . بخوبی می توان اثبات کرد که چگونه این اسناد توسط برخی اعضای منافقین تبعید شده به خارج که با موساد نیز همکاری مشترک دارد ، تهیه و به دولت آمریکا داده شده است . 

سازمان اطلاعات آلمان و تعدادی دیگر از مقامات دولتی از جمله کالین پاول وزیر خارجه سابق آمریکا هشداردادند که آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد سیاست هایی که بر اساس این اطلاعات پایه ریزی می شوند ، دچار اشتباه نشوند . 



انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار