به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از برنامه های دستورکار جهاد کشاورزی را استفاده از کودهای زیستی و آلی برای تولید محصول سالم، تولید محصول بیولوژیک، حفظ محیط زیست و سموم کم خطر اعلام کرد.
حیدرپور بیان کرد: باید با بکارگیری روش های تلفیقی مبارزه زراعی، بیولوژیک و شیمیایی تلاش شود تا کمترین آسیب را در طبیعت و تولید داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه افزایش قیمت سم تقاضاها بیشتر شده است، افزود: برای استفاده از سموم باید فرهنگ سازی و کشاورزان توجیه شوند.
حیدرپور همچنین با اشاره به اینکه کشاورزان برای استفاده از سموم نیاز به متخصص برای جلوگیری از ضررهای اقتصادی و حفظ طبیعت دارد، اذعان داشت: برای استفاده از سموم اعتبار ملی و استانی اختصاص یافت.
حیدرپور بیان کرد: ایجاد 16 شهرک دامپروری در مازندران از مصوبات دولت قبلی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به احداث 3 واحد صنعتی دامداری با شش هزار راس دام که در حال واگذاری به بخش خصوصی است، اذعان داشت: بیشتر این واحدها به فارغ التحصیلان بخش کشاورزی واگذار شده است که مشکلات بسیاری را بوجود آورد.
همچنین مدیر عامل شرکت گو دوشه بهنمیر شهرستان بابلسر با اشاره به پرورش دو هزار راس دام در چهار هکتار زمین دامداری، گفت: از این تعداد 890 راس گاو شیرده هستند.
فریدون حاجی بابایی از مشکلات اصلی فعالیت دامداری صنعتی را نقدینگی و تامین نهاده های دامی عنوان کرد.
وی هزینه تمام شده هر کیلو شیرخام را هزار و 210 تومان عنوان و گفت: قیمت فروش هر کیلو شیر هزار و 350 تومان است.
وی تولید روزانه شیر در این دامداری را سال گذشته را 34.2 دهم لیتر و در سال جاری را 35.4 دهمم اعلام کرد.
حاجی بابایی با بیان اینکه از لحاظ رکورد جزو واحدهای صنعتی سود ده در کشور هستیم، افزود: این بدلیل استفاده از تکنولوژی و صرفه جویی در استفاده از نیروی انسانی و خطای آن است./ب