به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) گفت: با توجه به تعداد قابل توجه دانشگاهها، موسسات علمی تحقیقاتی، پارکهای علم و فنآوری و مراکز پژوهش، توسعه علم و فنآوری در ایران بیشتر از آنچه تصور میشود نهادینه شده است.
جعفر مهراد افزود: ایران مراحل ترقی و توسعه را در علوم مختلف و فنآوریهای نوین تجربه میکند و یکی از کشورهای نوظهور علمی است.
رئیس پایگاه استنادی جهان اسلام با اشاره به تازهترین آمار تولید علم کشورهای جهان بیان کرد: بر اساس اعلام پایگاه اسکوپوس ایران در سال 2013 با ثبت و نمایهسازی 40 هزار مقاله از پژوهشگران و اعضای هیات علمی دانشگاهها 1.54 درصد از سهم تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است.
رئیس پاپگاه استنادی جهان اسلام ادامه داد: این رتبهبندی نشان میدهد که کشور ما با کسب رتبه 17 در سال 2013 جایگاه برتری دارد زیرا 141 کشور در تولید علم دنیا حضور دارند و کشورهایی مانند سوئیس و ترکیه رتبههای بعد از ایران را به دست آوردند.
وی گفت: از بین کشورهای نوظهور کشورهایی مانند هندوستان، برزیل، تایوان و کره جنوبی پیش از ایران قرار دارند به طوری که کشور هندوستان با 107 هزار و 125 مقاله رتبه هفتم تولید علم جهان را در اختیار دارد و 4.13 درصد از کل تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است، کره جنوبی با 71 هزار و 698 مقاله 2.76 درصد از کل تولید علم جهان را داشته و در رتبه 12 قرار دارد و کشور تایوان با تولید 41 هزار و 610 مقاله در رتبه 16 قرار گرفته است.
در این رتبهبندی ایالات متحده آمریکا مقام نخست را دارد و 22 درصد از سهم تولیدات علم جهان را به خود اختصاص داده است و 507 هزار و 884 مقاله تولید کرده است، کشور چین با تولید 430 هزار و 672 مقاله در رتبه دوم قرار دارد و سهم تولیدات علم این کشور 16.61 درصد از کل تولید علم جهان است.
مهراد گفت: رتبههای سوم، چهارم و پنجم به کشورهای انگلستان، آلمان و ژاپن تعلق دارد و کشورهای فرانسه، هندوستان، ایتالیا، کانادا، اسپانیا، استرالیا، کره جنوبی، برزیل، هلند، فدراسیون روسیه رتبههای 6تا 15 را در اختیار دارند.
وی ادامه داد: کشورهای پیشرفتهای مانند لهستان، سوئد، بلژیک، دانمارک و اتریش پس از ایران قرار دارند و کشور مالزی نیز بعد از ایران و ترکیه رتبه سوم کشورهای مسلمان را دارد و با تولید 23 هزار و 622 مقاله در رتبه 23 قرار دارد.
انتهای پیام/س