به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه الوسط چاپ منامه در مقاله ای به قلم "محمد عبدالله محمد"، نوشت: شاید همه ملاحظه کردند که توافقنامه های که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در سفر اخیر خود به ترکیه امضا کرد، محدود به توافقنامه در زمینه ارتباطات، پست، گمرک و سرمایه گذاری در زیرساختهای نفت و گاز نبود. بلکه توافقنامه های فرهنگی در زمینه تولید فیلم های سینمایی مشترک، مبادلات علمی، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، گردشگری و میراث فرهنگی نیز توافقنامه هایی امضا شد. که این مسئله از میزان مشترکات فرهنگی و دینی دو کشور حکایت میکند.
درست است که ایران و ترکیه در پرونده هایی با هم اختلاف دارند، اما این اختلاف ها به حد دشمنی نرسیده است. علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون روابط خارجی و امنیت ملی مجلس ایران چند روز پیش گفته بود: روابط، بخشی از مسئله است و سیاست بخش دیگر و این مسئله به وضوح در مواضع ایران و ترکیه در خصوص عراق و سوریه مشخص میشود.
الوسط نوشت : مسئله اصلی در روابط ایران و ترکیه این است که قطع کامل روابط مردود است زیرا این مسئله به معنای قطع منافع ریشهدار دو طرف است. در بحبوحه تحریمهای غرب بر ضد ایران، ترکیه از صادرات ایران بهره برد. نفت و گاز ایران نیز به صورت منظم به ترکیه صادر میشد تا کارخانه های خودروسازی، صنایع شیمیایی، پلاستیک سازی و فلزات، کار کنند.
نویسنده ادامه داده است: ترکیه و ایران، امروز چهار پرونده مستقیم دارند که میتوانند محکی برای دو طرف برای حل و فصل این پرونده ها بر اساس منافع مشترک باشند. این پرونده ها عبارتند از پرونده عراق، سوریه، مصر (شاید هم تونس و لیبی) و بحران اوکراین و تغییراتی که در امنیت اقتصادی و سیاسی اروپا و آسیای مرکزی ایجاد کرده است. این پرونده ها فقط منطقه را مشغول نکرده، بلکه جهان را مشغول کرده است.
انتهای پیام/