به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی در مراسم بهرهبرداری از این طرحها افزود: با نصب 252 پنل فتوولتائیک 200 واتی، بزرگترین مجموعه تولید برق از انرژی خورشیدی کشور، در محوطه ساختمان ستادی شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی راهاندازی و به بهرهبرداری رسید.
یوسف سرافراز این اقدام را نمودی بر عزم ملی به منظور خود اتکایی در صنعت برق، بومیسازی و ایجاد توانمندی برای طراحی و ساخت سیستمهای خورشیدی در داخل کشور قلمداد کرد.
سرافراز گفت: با توجه به لزوم بهرهگیری از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی در تولید برق که از جمله سیاستهای وزارت نیرو و توانیر است، این شرکت طرح مطالعاتی پروژه مذکور را از سال 91 آغاز و پس از انجام کارهای اجرایی آن، توانست در پایان فروردین 93 به بهرهبرداری برساند.
سرافراز ظرفیت اسمی این نیروگاه خورشیدی را 50.4 کیلووات اعلام کرد و اظهار کرد: این نیروگاه به نوعی دو منظوره است و .. پنلهای مذکور، سقف سه مجموعه پارکینگ شرکت به مساحتهای 135، 168 و 252 متر مربعی را پوشش داده است که با استفاده از رفلکتورهای گالوانیزه راندمان افزایش و پوشش سقف پارکینگ نیز کامل شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی افزود: نیروگاه مذکور دارای سه دستگاه اینورتر متصل به شبکه به همراه سیستمهای دادهبرداری، مانیتورینگ، ثبت و نمایش اطلاعات است که قادر خواهد بود سالانه حدود 8 هزارکیلو وات ساعت انرژی برق تولید و به شبکه توزیع تزریق کند.
وی کل هزینه احداث این نیروگاه را 4 میلیارد و 500 میلیون ریال اعلام کرد و افزود: نیروگاه فتوولتائیک دو منظوره شرکت توزیع برق آذربایجانشرقی بیش از 30 درصد برق مصرفی ساختمان ستادی شرکت را تامین میکند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی در ادامه اظههار کرد: نیروگاه هیبریدی (بادی و خورشیدی) هم با نصب یک توربین بادی به ظرفیت 600 وات، دو پنل فتوولتاییک 200 واتی به همراه یک باتک باطری به ظرفیت 200 آمپرساعت و با توان سالانه یک هزار و 500 کیلووات بخشی از روشنایی ورودی شرکت را تولید میکند.