پژوهشگران و نمایندگان انجمن های تخصصی عکاسی در نشست انجمن عکاسان ایران، پیشنهاد تدوین آیین نامه ای به منظور ایجاد یک چارچوب و مقررات استاندارد در برگزاری دوسالانه عکس را مطرح کردند.

به گزارش حوزه تجسمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی انجمن عکاسان ایران، دومین نشست انجمن های تخصصی عکاسی برای بررسی و برنامه ریزی سیزدهمین دوسالانه عکس که به دعوت انجمن عکاسان ایران صورت گرفته بود، روز سه شنبه، 21 خرداد 93 در تالار امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست ساعد نیک ذات، عضو هیات مدیره انجمن عکاسان و دبیر کمیته تشکل ها و انجمن های عکاسی در مورد بومی سازی عکاسی ایرانی گفت:«وقتی از بومی سازی در عکاسی ایرانی صحبت می کنیم، به این معنی است که ببینیم چه شرایطی در جریان عکاسی ما تاثیرگذار است تا بتوانیم دوسالانه را با فرهنگ خودمان منطبق کنیم. ما در سیزدهمین دوسالانه عکس درنظر داریم به یک شیوه اجرایی برسیم و این نشست ها برای این است که نظرات تمام گروه های عکاسی در برگزاری دوسالانه درنظر گرفته شود.»

مسعود زنده روح کرمانی، رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران با مثبت ارزیابی کردن این جلسات در استفاده از آراء و نظرات همه گروه های عکاسی در برگزاری هرچه پربارتر دوسالانه عکس خواستار ارائه پیشنهادات آنها در رسیدن به یک چارچوب و مقررات استاندارد در برگزاری دوسالانه عکس ایران شد.

شهاب الدین عادل، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران و از اعضای هیات مدیره انجمن سینما سخنران دیگر این نشست بود که پیشنهاد کرد پژوهش پیرامون موضوع بومی سازی عکاسی به شکل یک فراخوان علمی ارائه شود تا مقالات دریافت شده در این بخش بتواند نظرات پژوهشی محققان این حوزه را منتقل کند.
رسول اولیا زاده، رئیس
 هیات مدیره خانه عکاسان نیز در بررسی دوسالانه های قبلی گفت:«در دوسالانه دهم تمام صنوف و انجمن های عکاسی دور هم جمع شدند و راجع به برپایی دوسالانه صحبت کردند که اتفاق خوبی بود چون در مورد انواع عکاسی و داورهای هر بخش بحث های زیادی صورت گرفت و در نهایت یک کار جامع انجام  شد. این اتفاق در دوسالانه یازدهم و دوازدهم کمرنگ تر شد. »

حسین چنعانی، محقق و استاد دانشگاه با پیشنهاد تاسیس دبیرخانه دائمی برای دوسالانه های عکس افزود:«بغیر از انجمن های تخصصی عکاسی می توان از اساتید دانشگاه ها هم دعوت کرد تا نظرات خود را در مورد دوسالانه عکس مطرح کنند و به این ترتیب بخش آکادمیک عکاسی را وارد این جریان کرد.»

زنده روح کرمانی در پاسخ به این خواسته گفت:«یکی از مباحث ما در برگزاری دوسالانه عکس، توجه به موضوع های نظری و آکادمیک است و به همین دلیل به دنبال برپایی مسترکلاس و دعوت از مهمانان خارجی هستیم. کمیته پژوهشی انجمن هم درحال مذاکره با اساتید دانشگاه ها و مراکز علمی است.»

فریبا اباذری، مدیرعامل موسسه شیدنگاران بررسی نقاط قوت و ضعف دوسالانه های قبلی و نوع نگاهی را که قرار است در دوسالانه عکس مورد توجه قرار بگیرد، مطرح کرد و پس از آن مجید ناگهی، در انتقاد به وضعیت دوسالانه های قبلی چنین گفت:«آنچه ضرورت دارد داشتن جسارت برای یک جراحی بزرگ است چون فرزند غلطی به نام دوسالانه بوجود آمده که تنها دارنده نام دوسالانه است اما با استانداردهای جهانی دوسالانه ها مطابق نیست. اگر ما مولفه های برگزاری یک دوسالانه را نداریم می توانیم عنوان دوسالانه را از روی این نمایشگاه برداریم و به برگزاری مسابقه عکاسی ایران بسنده کنیم.»

در ادامه ابراهیم صافی، رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان میراث فرهنگی در مورد رسیدن به یک تعریف از دوسالانه اظهار کرد:«اگر می خواهیم به تعریفی از دوسالانه برسیم، اشتباه است چون تعاریف آن موجود است. دوسالانه های هنری ایران هم با توجه به تعاریفی که وجود داشتند شکل گرفتند و قرار بود به عرصه ای برای نقد و بررسی آثار تبدیل شوند.»

رئیس هیئت مدیره انجمن عکاسان ایران نیز در بررسی دوسالانه های پیشین گفت:«دوسالانه نهم و دهم در موزه هنرهای معاصر برگزار شدند. در دوره یازدهم برگزارکنندگان دوسالانه به این نتیجه رسیدند که به سراغ شاخه های مختلف عکاسی نروند و به همین دلیل موضوع دوسالانه آزاد و به صورت غیررقابتی برگزار شد. در دوره دوازدهم هم دوسالانه به همان شکل بود با این تفاوت که دوسالانه رقابتی و بخش هنر و مستند از هم جدا شد. بنابراین ما طی چهار دوره گذشته، چهار شکل برگزاری دوسالانه را داشته ایم که هیچکدام از آنها موفقیت کاملی نداشته اند. باید روی دوسالانه های قبل تمرکز کنیم تا به یک یررسی روش‌مند برسیم و بتوانیم مسیرهای درست را پیدا کنیم.»

یدالله ولی زاده، رئیس هیئت مدیره انجمن تبلیغاتی با بیان اینکه ایراد گرفتن همیشه آسان است، افزود:«با نگاه به گذشته می توانیم یک نگاه کلی نسبت به دوسالانه ها و نمایشگاه ها بدست بیاوریم. هریک از دوسالانه های ما به شکلی برپا شده اند. تمام این اتفاقات زمانی روی داده اند که انجمن عکاسان ایران آغاز به کار نکرده بود و برای همین سلیقه های مختلف اعمال شد اما الان انجمن عکاسان ایران فعالیت خود را آغاز کرده است و می تواند یک قانون کلی برای دوسالانه ها تدوین کند.» در ادامه ابراهیم حسینی رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان تئاتر گفت:« بودن دوسالانه بهتر از نبودن آن است، داشتن اساسنامه دوسالانه از بدیهیات است.»

کاووس صادق لو، رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان مطبوعاتی دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به آیین نامه های دیگر دوسالانه ها ابراز کرد:«هریک از دوسالانه های بین المللی دارای اساسنامه هایی هستند که با رصد آنها ما هم می توانیم اساسنامه یا آیین نامه ای برای دوسالانه خودمان تدوین کنیم.»

نیک ذات نیز با تاکید بر ضرورت تدوین اساسنامه گفت:«گرچه ممکن است برای سیزدهمین دوره نتوانیم آیین نامه را اجرا کنیم اما این آیین نامه برای دوره های بعد قطعا مسیر درستی را برای دوسالانه ها ایجاد خواهد کرد.»

همچنین زنده روح کرمانی در جمع بندی این نشست عنوان کرد:« امسال که دوسالانه از شکل دولتی خارج شده و به بخش غیر دولتی و تخصصی واگذار شده است، می توان راهکارهایی درنظر گرفت که دوسالانه به اعتبار و جایگاه خود برسد. ماحصل برگزاری این جلسات نیز یاری گرفتن از نظرات و تعامل همه گروه ها برای رسیدن دوسالانه به جایگاه خود است. لذا با تدوین آیین نامه ای برای دوسالانه عکس با همکاری انجمن ها و تشکل ها و محققین و مدرسین می توان به این مهم دست یافت. »



انتهای پیام/ اس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار