وی با بیان این که تا زمانی که در نظام محیط زیست تغییر رویکردی شکل نگیرد، نمیتوانیم شاهد تحول باشیم،اظهار داشت: سازمان محیط زیست باید مغز متفکر در توسعه پایدار بوده و همگرایی میان دستگاههای مختلف اجرایی و مردم برای پیشبرد اهداف خود داشته باشد.
ابتکار افزود: یکی از رویکردهای سازمان محیط زیست توانمندسازی سازمان است، تا سازمان به عنوان سازمانی علمی، آموزشدهنده، حاکمیتی، آموزشگیرنده و ... نقش حساس خود را در راستای حفظ صحت و سلامت خود ایفا کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر آموزش در راستای توانمندسازی گفت: کارشناسی که نتواند پاسخگوی چالشها و مسائل روز درراستای دفاع از محیط زیست و ... باشد شایستگی لازم را نداشته و عنصر مؤثری در راستای تغییر سیاستها و تحولات مورد نظر نخواهد بود.
ابتکار ادامه داد: آموزش باید از سطح محیط بانی آغاز شود چرا که پس از قطع این آموزشها در برخی استانها به دلیل عدم آشنایی با مسائل حقوقی و تخصصی و کارشناسی، آمادگی بدنی، توان تعامل با مردم، قدرت مذاکره، مدیریت خشم و ... تاکنون شاهد مشکلاتی بودهایم.
معاون رئیسجمهور در رابطه با برنامه های سازمان محیط زیست در سال جاری اظهار داشت: یکی از برنامههای جدی در سال جاری پوشش گسترده آموزش محیط بانان است و بخشی از این آموزشها نیز به استانها ابلاغ شده است.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای سازمان محیط زیست تعامل با جوامع محلی و سطح مدیریت مناطق از طریق روشهای پایش در سیاستهای اجرایی است.
ابتکار ادامه داد :در کنار آموزش و توانمندیهای فنی مسئله برنامهریزی نیز سرلوحه کار سازمان بوده و تاکنون دولت جدید با برنامه در همه حوزهها ورود یافته لذا این تفکر قانون گرایی باید در جامعه تسری یابد.
وی هم چنین گفت: ایجاد فضای شاد و توأم با انگیزه در راستای خدمت به مردم، طرح مشکلات معیشتی کارکنان(پایه حقوق و مزایا) و ایجاد یک پژوهشکده برای محیط زیست از جمله برنامههای سازمان است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان
از ایجاد یک
پژوهشکده برای محیط زیست خبر داد و افزود: چندین سال است که امکانات و تجهیزات
محیط زیست در سطح پایینی قرار دارد و در این خصوص تلاش می کنیم اقدامات لازم را
انجام دهیم/س