به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، امروز در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از کارت هوشمند بیومتریک رونمایی شد که در این کارت سه داده بیومتریکی عنبیه، اثر انگشت و چهره جهت تشخیص هویت دقیق و سریع به صورت کاملا بومی پیادهسازی شده است.
گفتنی است، کارتهای هوشمند یا جاوا کارتها ،چیپهای حافظهیی هستند که علاوه بر فضای نگهداری حافظه، دارای یک پردازشگر داخلی بوده که این پردازشگر میتواند فرامینی را در داخل کارت اجرا کند و از آنجایی که دادهها و فرامین داخلی از سیستم کدگذاری پیشرفتهای برخوردار است این ادعا وجود دارد که کارتهای هوشمند قابل رمزگشایی و هک نمیباشد.
شایان ذکر است، استفاده از کارتهای هوشمند که داده های بیومتریک بر روی آن ذخیره شده است، لزوم استفاده از شبکه و تجهیزات سروری برای دسترسی به بانکهای اطلاعاتی را برطرف میکند؛ بنابراین در این سیستمها دیگر لازم نیست که بانک اطلاعاتی در دسترس تجهیزات شناسایی هویت قرار گیرد بلکه اطلاعات فردی و دادههای بیومتریک هر نفر از روی کارت هوشمند وی خوانده شده و همانجا با اطلاعات کسی که کارت را در دست دارد مقایسه میشود.
یاد آور میشود، این محصول که توسط شرکت رایابین در پارک علم و فناوری پردیس تهیه شده امکان استفاده از سیستمهای تشخیص هویت بیومتریکی بسیار دقیق و ارزان را فراهم نموده است.
از کاربردهای این محصول میتوان به مواردی چون کنترل تردد در فرودگاهها و مرزها، پاسپورت بیومتریک، کارت ملی هوشمند، گواهینامه رانندگی، دفترچه خدمات درمانی الکترونیکی، کارت شناسایی اتباع بیگانه، سیستمهای رایگیری خودکار، سیستمهای کنترل تردد خاص و کارتهای شناسایی امنیتی برای ارگانهای بزرگ اشاره کرد.
بنا براین گزارش، نزدیکترین مثال کارت هوشمند بیومتریک ،کارت ملی هوشمند است که به عنوان یک پروژه ملی در حال انجام است و تنها از مولفه اثرانگشت جهت شناسایی بهره گرفته و فاقد مولفههای عنبیه و چهره است.
طبق گفته محققان این فناوری؛ تشخیص هویت از طریق عنبیه چشم در دنیا تحت انحصار کشور آمریکا بوده و این شرکت برای دومین بار موفق به دستیابی به این فناوری به صورت کاملا بومی و مستقل شده است.
انتهای پیام/