زايمان طبيعي در آب مدت زمان درد ناشي از زايمان و اضطراب مادر را بر اثر احساس آرامش و سبكي كه آب براي مادر ايجاد مي‌كند، به طور مطلوبي كاهش مي‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،زایمان درآب موضوعی است که خانم های باردار درباره آن سوالات زیادی دارند. این روش در واقع به دنیا آوردن نوزاد در وان یا یک استخر آب گرم است. در کشورهای غربی این روش خیلی طرفدار پیدا کرده است و در بیمارستان های زیادی انجام می شود اما در کشور ما ، بیمارستان های معدودی این نوع زایمان را انجام می دهند.

 

این زایمان مزایای خود را دارد و قبل از هر گونه تصمیم گیری باید وضعیت جسمی زن باردار کنترل شود. به عنوان مثال، فرد مبتلا به دیابت، فشار خون، بیماری قلبی و… ممکن است نتواند به طور طبیعی در آب زایمان کند. پس از بررسی کامل وضعیت جسمی زائو، پزشک می تواند این نوع زایمان را به بیمار پیشنهاد کند.

 

در اتاق زایمان یک وان با طول یک و ۲۰ یا یک و ۵۰ با ارتفاع حدود ۷۵ سانتی متر با آب گرم حدود ۳۷ تا ۳۸ درجه پر می شود. هنگام قرار گرفتن بیمار در آب، نظر وی را درباره دمای آب می پرسند تا به خواسته او دمای آب تنظیم شود. همانند زایمان طبیعی به زن باردار آموزش زایمان در آب داده می شود. این کار یا از طریق شرکت در کلاس یا اطلاع رسانی پزشک به زوجین، انجام می شود تا آمادگی کامل پیدا کنند.

 

زایمان در آب نوعی هیدروتراپی محسوب می شود. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد كه هیدروتراپی نقش مؤثر و غیر قابل انكاری در كنترل درد و بخصوص درد پشت و كمر دارد و باعث آرامش در مادر و نوزاد مي شود.

 

دانشمندان با انجام مطالعاتي روي تولد هزاران نوزاد دريافتند آن دسته از نوزاداني که به روش زايمان در آب متولد شدند در بزرگسالي از آرامش اعصاب بيشتري بخوردار بودند و ميزان تنش هاي عصبي در آن ها بسيار کمتر بود.

 

گفتني است، زايمان درآب باعث تسريع در روند زايمان مي شود و مادر سريع تر به حالت اوليه خودش باز مي گردد و اين روش نقش زيادي در رشد نوزاد نيز دارد و  تعداد نوزادان سالم تري نسبت به ديگر روش هاي تولد در يک بازه زماني به دنيا مي آيند.

 

همچنين مطالعات اخير نشان مي دهند، شل شدن بدن در آب باعث كم شدن احساس درد، كم شدن اضطراب، كاهش سطح آدرنالین و در نتیجه ترشح آندوژن اكسی توسین می گردد از اين رو مادر کمترين انر‍ژي را صرف مي کند. پزشکان اميدوارند تا با گسترش و رواج اين شيوه زايمان تعداد تولد کودکان سالم در سراسر دنيا روز به روز افزايش يابد.

 

نکاتی دیگر درباره زایمان در آب

*زایمان در آب برای زنانی که مشکلات بارداری ، عفونت یا خون ریزی شدید ندارند، مفید است.

*مادر نباید تبخال داشته باشد زیرا عفونت به راحتی از آب به نوزاد منتقل می شود.
*زمان بارداری باید کامل طی شده باشد یا اینکه پس از ۳۷ هفته زایمان انجام شود.

 

خطرات احتمالی زایمان در آب

*بر اثر کمبود اکسیژن، ممکن است مغز نوزاد آسیب ببیند.
*قورت دادن آب
*انتقال عفونت های جدید به نوزاد از طریق آب آلوده

 

ملاک انتخاب زایمان در آب

*برخی افراد معتقدند که این نوع زایمان طبیعی تر است و یک تجربه کم استرس برای خود و نوزاد است
*زائو احساس کنترل روی زایمان دارد
*ایجاد سبکی می کند
*با ایجاد آرامش، مادر می تواند بهتر روی زایمان تمرکز کند
*عضلات مادر را آرام می کند و جریان خون را بهبود می دهد
*پارگی واژن را کاهش می دهد و در نتیجه به بخیه کمتری نیاز پیدا می کند
*زمان زایمان و نیاز به بی حسی کاهش می یابد.

منبع: جام نیوز
برچسب ها: تاثیر ، زایمان ، مکان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.