به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، رجایی در ادامه افزود: مناطق مستعد تولید ریزگرد داخلی بیشتر در حاشیه تالابها، کویر مرکزی ایران و مناطق جنوبی کشور واقع شده اند.
وی اضافه کرد: اگر به سرعت برای مشکل ریزگردهای این منطقه چاره اندیشی نشود معضلات پیچیده زیست محیطی در انتظار خواهد بود.
وی بیان داشت: معضل ریزگردهای کشور تنها منشاء داخلی ندارد و حدود 70 درصد این میهمانان ناخوانده و آلاینده با وزش کوچکترین باد از کشورهای همسایه به هوای ایران منتقل می شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برنامه پنجم توسعه تکلیف مهار کانون های انتشار ریزگرد در داخل کشور برای دولت تعیین شده و این کار سخت و سنگین نیازمند اعتبارات کلان است.
رجایی بیان کرد: درحال حاضر میزان اعتبارات تخصیصی برای برنامه های مقابله با بیابانزایی و مهار ریزگردها با حجم تکالیف قانونی دستگاهها همخوان نیست و نیاز به مساعدت ویژه کانونهای تصمیم ساز کشور دارد.
وی عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی با توجه به حساسیت موضوع مهار 30 درصد سهم ریزگردهای داخلی، امسال اعتبار یکهزار و 500 میلیارد ریالی علاوه بر اعتبارات مصوب سالانه به حوزه محیط زیست کشور اختصاص داده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به اینکه شعار و اولویت مهم کاری دولت حفظ محیط زیست است با تعامل تنگاتنگ دولت و مجلس بتوان در سالهای باقی مانده از برنامه پنجم، بخشی از معضل ریزگرد داخلی را به صورت ریشه ای حل کرد.
گفتنی است: برای تشکیل هر سانتی متر مکعب خاک حداقل به 200 هزار سال وقت نیاز است و خسارات سنگینی که از فرسایش خاک در کشور ایجاد می شود و ارزشگذاری این حوزه بسیار سخت است./ش/ن
/