به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، خانم هایی که بارداری اول خود را تجربه کرده اند معمولا بعد از زایمان ناراحت هستند چرا که با وجود انجام زایمان همچنان مانند یک خانم باردار به نظر می رسند و ترک های ناشی از کشیده شدن پوست ظاهر ناخوشایندی را برایشان به وجود اورده است.
بررسی ها نشان می دهند،آنچه در این میان مهم خواهد بود اینکه داشتن بارداری تحت کنترل(از نظر تغذیه)در عدم تجمع بیش از حد چربی غیر ضروری در بدن فرد باردار تاثیر گذار است.
بعد از زایمان نیز داشتن تغذیه ای سالم، ضمن افزایش تولیدی شیر مادر،مانع از تجمع چربی های اضافه در بدن می شود و در ظاهر بعد از زایمان فرد تاثیر بسیار زیادی دارد.
گفتنی است،شیر دادن باعث مصرف کالری اضافه توسط نوزاد می شود.ورزش نیز برای بعد از زایمان امری ضروری است اما با رعایت همه این موارد گاه تغییرات ایجاد شده به طور کامل رفع نمی شود.
محققان معتقدند شکمی که 9 ماه به حالت کشیده در آمده است،9 ماه نیاز دارد تا به حالت قبلی برگردد و با تولد نوزاد تغییرات هورمونی منجر به جمع شدن شکم و بازگشت به حالت قبلی می شود و مایع انباشته شده در سلول های بدن نیز به مرور زمان رفع می شود و نهایتا مجموع این تغییرات موجب می شود که در عرض 3 ماه شکم به میزان زیادی جمع و جور شود.
میزان چربی های انباشته شده در بدن بسته به میزان وزن گیری در طول بارداری متفاوت خواهد بود.از طرفی نیز بسته به شیر دادن مادر با استفاده از تمرینات ورزشی و با بهره گیری از تغذیه سالم از بین رفتن چربی ها بعد از زایمان متغیر خواهد بود اما به طور متوسط این بازگشت حدود 8 ماه زمان می برد و گاهی جراحی های شکم نیز بر اساس میزان تجمع چربی،افتادگی پوست شکم و پهلوها و ترک های پوستی تعیین می شود.