به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از رویترز، "فیلیپ واچر" رئیس اقتصادی موسسه "گلوبال اسئت مدینجمنت" گفت: بانک مرکزی اروپا، نهاد رسمی و تعیین کننده سیاستهای بانکی و ارزی کشورهای عضو ناحیه پولی یورو، با توجه به آنکه برای فراهم کردن زمینه رشد اقتصادی بیشتر منطقه یورو باید سیاست گشایش پولی به اجرا گذارد در نظر دارد در نشست کمیته سیاست پولی خود که در ماه ژوئن امسال برگزار خواهد رشد نرخ بهره بانکی خود را به 0.15 درصد کاهش دهد.
نرخ بهره بانکی این نهاد بانکی هم اکنون 0.25 درصد است که کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی می گویند با توجه به کمبود نقدینگی که اکنون در بازار و چرخه اقتصاد اروپا مشهود است باید نرخ بهره را کاهش دهد.
رئیس اقتصادی موسسه گلوبال اسئت مدینجمنت افزود: بانک مرکزی اروپا که رکن هماهنگ کننده سیاستهای پولی و حفظ تعادل قیمتها در منطقه یورو به حساب می آید قرار است نرخ سپرده گذاریها را حتی به زیر صفر درصد برساند.
یعنی اگر بانکها یا کسانی بخواهند پول در بانک مرکزی اروپا بگذارند نه تنها سودی به آن تعلق نخواهد گرفت بلکه مقداری از میزان آن نیز کاسته خواهد شد.
هدف بانک مرکزی اروپا، نهاد مالی تنظیم کننده نظام پولی و اعتباری منطقه یورو، از منفی کردن نرخ سود در این سپردهگذاری ها آن است که بانکها برای وامدهی به مشتریان و بنگاههای تولیدی در 18 کشور عضو منطقه یورو تمایل بیشتری داشته باشند و به تبع آن زمینه برای تولید و بهرهوری بیشتر در این حوزه پولی فراهم شود.
فیلیپ واچر در بخش دیگر از سخنان خود افزود: نهاد ناشر اوراق بهادار اروپایی به احتمال زیاد سیاست گشایش پولی غیر متعارفی برای افزایش نقدینگی در چرخه اقتصادی منطقه یورو در پیش خواهد گرفت.
سیاستی که به موجب آن بانک مرکزی اروپا برای آنکه نقدینگی در بازار و چرخه اقتصادی 18 کشور عضو منطقه یورو افزایش یابد به خرید اوراق قرضه و سهام شرکتهای در دست مردم و نهادهای سرمایهگذار اقدام خواهد کرد.
اما نگرانی که در این خصوص وجود دارد این است که با اجرای این سیاست ممکن است جریان سرمایهها به سوی سوییس هدایت شود و این گونه زمینه برای افزایش ارزش فرانک سوییس در برابر دیگر ارزهای معتبر جهان فراهم شود.
فیلیپ واچر که سیاست های اقتصادی منطقه یورو را تحلیل می کند اگر بانک مرکزی اروپا سیاست گشایش پولی غیرمتعارفی را در این حوزه پولی به اجرا گذارد باید تا زمانی که بحران منطقه یورو به طور کامل حل شود ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/