به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، مسلمانان ایالت راخین میانمار هنوز هم از دسترسی به ابتدایی ترین امکانات درمانی محروم هستند.
در اغلب پنجاه سال گذشته، دیکتاتورهای نظامی وحشیانه بر میانمار حکومت کرده اند، اما این کشور در سه سال گذشته گام هایی را برای ایجاد دموکراسی برداشته است. اکنون که فقط یک سال دیگر تا زمان برگزاری انتخابات سراسری در میانمار باقی مانده است، رفع مناقشهها بین اکثریت بودیست و اقلیت مسلمان در این کشور، بزرگترین چالش دولت میانمار به شمار می رود. خشونت های گسترده علیه مسلمانان روهینگا در ایالت راخین میانمار، باعث شده است که اکثر آنها از دسترسی داشتن به امکانات بهداشتی و پزشکی محروم شوند.
"جوناه فیشر"، خبرنگار بی بی سی گزارش داد درگیری و آزار مسلمانان در امتداد سواحل خلیج بنگال، تلاش های میانمار برای ایجاد دموکراسی را خدشه دار کرده است. تا منطقه "چِنیه پین" با قایق دو ساعت راه است. این اردوگاه، چهار هزار مسلمان روهینگا را که سه سال پیش از حملات بودیست ها گریخته بودند، در خود جای داده است. در طول مسیر با مردی روبرو شدیم که سر قبر نوزاد دو ماهه خود ایستاده بود. ماه گذشته، هفت نوزاد در این منطقه جانشان را از دست داده اند و پزشکی وجود نداشت که به وضع هیچ کدام از آنها رسیدگی کند.
دو ماه پیش، بودیست ها به سازمان های بشردوستانه در شهر سیتوی مرکز ایالت راخین حمله کردند. دفاتر سازمان آوارگان سازمان ملل در این منطقه زیر و رو شد و امدادگران که به مسلمانان روهینگا کمک می کردند، ناچار به ترک محل شدند. اکنون ده ها هزار نفر از مسلمانان روهینگا مانند "اَرابانا" به امکانات پزشکی دسترسی ندارند؛ این زن مسلمان به قدری درد می کشد که قادر نیست راه برود. او می گوید دوست دارم درمان شوم، اما می ترسم بودیست ها در بیمارستان به من حمله کنند.
آنسوی اردوگاه نیز وقایع مشابهی رخ داده است. از زمان خروج امدادگران بین المللی، پزشکان دولتی میانمار فقط سه بار به اردوگاه آوارگان مسلمان آمده اند. هیچ یک از مسلمانان نیز برای منتقل شدن به بیمارستان نمی تواند به بودیست ها اعتماد کند. حوادث اینجا را نه دولت مرکزی میانمار، بلکه بودیست های ایالت راخین رقم زده اند. جامعه بودیست ها مانع از خروج مسلمانان روهینگا از اردوگاه می شود و به سازمان های بشردوستانه نیز اجازه انتقال کمک به آوارگان را نمی دهد.
دولت میانمار در گذشته قاطعانه اقدام و اراده خود را به مردم تحمیل می کرد. اما الان دولتمردان میانمار می گویند توانایی مقابله با بودیست ها را ندارند. ماهیگیران بودیست می گویند آنها باید کمک دریافت کنند و نه مسلمانان روهینگا، زیرا این مسلمانان به شکل غیرقانونی از بنگلادش به میانمار سفر کرده اند.
برخی این حوادث را نسل کشی زیر خاکستر و عده ای نیز آن را پاکسازی قومی نامیده اند، اما اوضاع مسلمانان میانمار قطع نظر از اینکه چه نامی بر آن بگذارند، تراژدی انسانی است.
ا نتهای پیام/