به گزارش
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، "جلیل سالاری" در نشست هم اندیشی آدرس غلط که به همت کمیته صیانت از منافع ملی ایران برگزار شد در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چگونه میتوان تهدیدات خارجی را به توسعه کشور تبدیل کرد و در شرایط تحریم خودکفایی را پیش برد گفت: باید ببینیم چگونه است که شرق آسیا که نفت خام را از ایران میخرند و بنزین تولید میکنند این امر در اقتصاد آنها توجیه دارد اما برای خودمان که قطب نفت هستیم توجیه اقتصادی ندارد.
وی با اشاره به این که از سال 85 واردات بنزین داشتیم، افزود: در سال 85 تولید بنزین کشور 36 میلیون بشکه بیشتر نبود و حتی در مدیریت مصرف هم اتفاقی صورت نگرفت.
مدیر عامل سابق شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان این که در پیشرفتهای پس از دفاع مقدس به صورت کمی عمل کردیم، اظهار داشت: مصرف بنزین کشور 74 میلیون بشکه بود در حالی که میزان تولید به 43 میلیون بشکه میرسید و دشمن میدانست که روند ما افزایش کمی بوده است.
سالاری با اشاره به این که در سال 89 ذخایر نفتی محدود شده بود، ابراز داشت: تدریجا پالایشگاهها در سال 89 از سرویس خارج میشدند که پس از بررسیهای کارشناسی با مجموعه نیروهای درون پتروشیمی و اکتفا به ظرفیتهای داخل کیفیت و استانداردسازی انجام شد.
وی با تاکید براینکه بنزین پتروشیمی بحث غلطی بوده که در کشور مطرح شده است، گفت: از سال 88 تا 91 ده هزار میلیارد سرمایه گذاری کردیم و در هر سه ماه یک پروژه را به بهرهبرداری رساندیم و بنزین یورو 4 در آن زمان به بهرهبرداری رسید که موجب بینیازی واردات و کیفی سازی بنزین شد.
مدیر عامل سابق شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به این که در سال 91 سبد سوخت تغییر کرد و جشن خود کفایی گرفته شد، تصریح کرد: کسانی که امروز درباره بنزین پتروشیمی مانور میدهند افراد غیرحرفهای هستند چرا که بنزین اجزا و آزمایش مرجع دارد تا براساس تستها درجه آن مشخص شود.
سالاری با بیان این که متاسفانه در برخی مجموعهها افرادی به دروغ صحبت میکنند که مبنای کارشناسی ندارد، اظهار داشت: اگر به کشور هستیم باید به فکر منافع و منابع کشورمان باشیم همان طور که با اتکا به ظرفیت بومی چند دانش را فنی کردیم.
وی تاکید کرد: وقتی منابع را در داخل کشور داریم چرا نباید از آن برای منافع خودمان استفاده کنیم؟
مدیر عامل سابق شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: سیاستهای موجود در اقتصاد نفتی با سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم راستا نیست که اگر همت کنیم میتوانیم با استفاده از ظرفیتها پروژههایی را راه اندازی کنیم که به سود کشورمان است.
سالاری خاطر نشان کرد: با استفاده از راهکارهای میانبر نیازی به واردات بنزین نداریم.
*در مواجهه با دشمن هیچ گاه دچار استیصال نشده و نخواهیم شد در ادامه این نشست "کامران غضنفری" نویسنده و محقق تاریخ با اشاره به پذیرش قطع نامه 598 توسط ایران در پایان دفاع مقدس گفت: پذیرش این قطع نامه توسط امام خمینی(ره) برمبنای گزارشاتی بود که وزرای وقت به ایشان ارائه دادند که هیچ کدام از آن گزارشها واقعیت نداشت.
وی افزود: امام راحل بارها به مسئولان تاکید کرده بودند که جنگ باید مسئله اصلی کشور باشد اما با توجه به گزارشات مسئولان بعدها ارائه دادند مشخص شد که حتی وزیر وقت اقتصاد تنها 12 درصد از خزانه کشور را به جنگ اختصاص داده بود که این یعنی جنگ مسئله دسته چند برای مسئولان به حساب میآمد.
نویسنده و محقق تاریخ با اشاره به این که امام خمینی(ره) برای هر مشکلی راه حل ارائه کردند، تصریح کرد: ایشان حتی درباره فروش نفت و درآمد اقتصادی راه حلهای کاربردی ارائه دادند.
غضنفری با اشاره به این که در سالهای اخیر بارها از مسئولان شنیدیم که وضعیت اقتصادی کشور بحرانی است و اظهار ناامیدی، یاس و خستگی کردند، گفت: امروز وضعیت تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی با سال 82 زمین تا آسمان فرق کرده چرا که آن زمان برای ساخت دو تا سه سانتریفیوژ بحث بود اما امروز تعداد سانتریفیوژها به دو تا سه هزار رسیده که این امر توسط دانشمندان صورت گرفته است.
وی با تاکید براینکه در مواجهه با دشمن هیچ گاه دچار استیصال نشدیم و نمیشویم، اظهار داشت: در سه دهه اول انقلاب دستمان از اغلب ابزارهای مادی کوتاه بود در صورتی که دشمن در اوج قدرت به سر میبرد اما امروز جمهوری اسلامی پول، سلاح، علم، فناوری، قدرت، ساخت و اعتبار بینالمللی دارد و دشمنان در اوج مشکلات هستند.
نویسنده و محقق تاریخ با تاکید براینکه رهبر معظم انقلاب همواره امید را به قلبهای ملت پمپاژ میکنند، خاطر نشان کرد: ایشان در برابر ناامیدی که برخی مسئولان در دل مردم میاندازند امید، تدبیر، پیشبینی و راهکارهای کارآمد را پیشنهاد میکنند.
*نیازمند خلق سازمان جهادی مردمی متفکر هستیم در ادامه این نشست "حسینعلی عظیمی" مسئول جهاد سازندگی در دفاع مقدس با بیان این که با حفظ آرمانها و ارزشها مذاکره میکنیم، گفت: باید در حوزههای دیگر و هم چنین حوزه اقتصادی نیز آرمانها و ارزشها حفظ شده و نگاه سوداگری و دانش اقتصادی کاپیتالیستی از کشور دور شود.
وی اظهار داشت: از ورود اقتصاد و فرهنگ آمریکایی میترسیم در صورتی که اصالت علم اقتصاد کاپیتالیستی آنها را در کشور پرورش میدهیم که این مسئله با آرمانهای متناقض است.
مسئول جهاد سازندگی در دفاع مقدس با اشاره به این که در جهان امروز متدلوژی اقتصاد به صورت منطق حسی و تجربی است، گفت: منطق حسی و تجربی با منطق اعتقادات ما متناقض است چرا که منطق ما انتزاعی بوده اما در پیشبرد مسائل از منطق اعتقادی خودمان استفاده نمیکنیم که همین امر موجب اختلاف و ناهنجاری در جامعه میشود.
عظیمی تاکید کرد: نمیشود جامعهای انقلاب سیاسی کند و بدون انقلاب فرهنگی و اقتصادی ادامه حیات دهد که باید دو منطق حسی و انتزاعی را در کنار هم قرار دهیم تا به گونهای صحیح از آنها استفاده کنیم.
وی با بیان این که آمریکا با اقتصاد کاپیتالیستی بدهکارترین کشور دنیاست، اظهار داشت: اکنون کشورمان متکی به دانشهای فراوانی بوده که در پشتیبانی از سرمایهها مسیرش را ادامه میدهد.
مسئول جهاد سازندگی در دفاع مقدس تصریح کرد: در زمان جنگ علم و دانش اقتصادی برای صیانت از اسلام وجود نداشت که امروز این علم و دانش تولید شده و باید زیربنای اسلامی داشته باشد.
عظیمی با اشاره به این که حضور مردم انقلاب ما را نجات داد، گفت: اگر عرصه جدیدی برای حضور مردم درست نکنیم چگونه میتوانیم به دولت کمک کنیم و این که رهبر معظم انقلاب میگویند از مردم غافل نشوید چگونه محقق میشود.
وی با تاکید براینکه نیازمند خلق یک سازمان جهادی مردمی متفکر هستیم تا باری از اقتصاد مقاومتی را به دوش بگیرند، مطرح کرد: دولت باید در مقابل خدا، رهبری و مردم پاسخگو باشند وما چنین سازمانی میخواهیم که میتواند حضور مردم را تضمین کرده و از دانش و توان آنها استفاده شود.
مسئول جهاد سازندگی در دفاع مقدس با اشاره به این که باید جنبش جهاد اقتصاد مقاومتی هم چون مردم لبنان در ایران شروع شود، خاطر نشان کرد: مدیریت جهادی کشور باید به مردم اجازه دهند تا توانایی و عشق خود را به عرصه بیاورند.
انتهای پیام/