به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران سنندج، دکتر کرمی با اشاره به وجود آب های سطحی آلوده و عدم کنترل و نظارت بهداشتی در مسیر حرکت آن در حواشی شهر بیجار گفت: یکی از عوامل قوی و موثر در شیوع بیماری التور، وجود آب های سطحی و استفاده از فاضلاب برای آبیاری سبزیجات است.
وی افزود:کارشناسان برآورد کرده اند هر چند سال یکبار و بنا به دلایلی، همه گیری التور رخ می دهد که عدم رعایت بهداشت فردی، دفع غیر بهداشتی میکروب و بی توجهی به مسائل بهداشت فردی در بروز سریع آن زیاد است.
وی به عدم مشاهده علائم بیماری در بعضی افراد مبتلا اشاره کرد و گفت: این بیماری از طریق دهان و مدفوع موجود در آب فاضلاب در مزارع، عدم رعایت بهداشت فردی و افراد ناقل و مبتلا که فاقد علائم ظاهر بیماری هستند منتقل می گردد.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بیجار، محلات حاشیه شهر که محل تجمع زباله های آلوده هستند و همچنین روستاهای دارای فاضلاب روباز را جزو مناطق خطرناک دانست.
کرمی افزایش میزان کلردهی، اطلاع رسانی به موقع در ارتباط با قطعی آب و خرابی شبکه ها، جمع آوری به موقع زباله و نظارت بر سرویس های بهداشتی عمومی در سطح شهرستان را عمده انتظارات خود از دستگاه های مرتبط در جهت جلوگیری از بروز بیماری دانست.
تنتهای پیام/