به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ تیم ملی تکواندوی کشورمان در بیست و یکمین دوره رقابت های قهرمانی آسیا در تاشکند ازبکستان که پنجم تا هفتم خرداد برگزار شد، با سه مدال طلای فرزان عاشورزاده در وزن دوم، بهنام اسبقی در وزن چهارم و مهدی خدابخشی در وزن ششم و با 56 امتیاز بالاتر از کره ای های مدعی برای سومین بار فاتح این رقابت ها لقب گرفت و سکوی نخست آسیا را بدست آورد، اما در این میان رکوردهای جالب توجهی نیز توسط تکواندوکاران ایرانی در این مسابقات به ثبت رسیده است.
ظهور نسل جدید طلایی
-نسل جدید تکواندوکاران ایران از سال 2008 پله های ترقی را پیمودند. در رقابت های قهرمانی آسیا در این سال تیم ملی با سرمربیگری رضا مهماندوست و مربیگری بیژن مقانلو (سرمربی فعلی تیم ملی) و نیز مجید افلاکی برای نخستین بار توانست جام قهرمانی را از کره ای ها در قاره بگیرد و این عنوان را در سال 2010 نیز با همین کادر فنی تکرار کرد.
با جدایی مهماندوست و قرار گرفتن بیژن مقانلو و مهدی بی باک در کادر فنی تیم سال 2012 که گفته می شد ترکیبی از جوانان و بزرگسالان آن را تشکیل داده اند، تکواندوی ایران نایب قهرمان قاره شد و جام قهرمانی را به کره ای ها پس داد تا اینکه در این دوره باز هم با روی کار آمدن مقانلو و بی باک به عنوان سرمربی و مربی تیم ملی، ایران برای سومین بار به عنوان قهرمانی آسیا برسد.
یک طلا کمتر
-تیم ملی ایران تنها تیم غیر کره ای ادوار رقابت های قهرمانی آسیا است که توانسته به سه عنوان قهرمانی دست یابد، با این تفاوت که در سال 2008 تیم مهماندوست چهار نشان طلا و یک نقره بدست آورد و در سال 2010 نیز تیم ملی چهار مدال طلا، یک نقره و یک برنز کسب کرد. در این دوره اما تیم ملی سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز داشت.
دومین مربیگری آسیا
-بیژن مقانلو و مهدی بی باک که برای دومین بار پیاپی در قالب کادر فنی تیم ملی تکواندو برای رقابت های قهرمانی آسیا انتخاب شده بودند، در دوره گذشته این مسابقات نایب قهرمان شدند و این بار به عنوان قهرمانی دست یافتند. مقانلو در پایان مسابقات قهرمانی آسیا عنوان بهترین مربی را بدست آورد.
-به جز علیرضا نصرآزادانی در وزن پنجم و یوسف کرمی در وزن هفتم، سایر ملی پوشان نخستین حضور قاره ای را تجربه کردند.
تعویض طلا با نقره!
-علیرضا نصرآزادانی تنها طلایی تکواندوی ایران در دوره گذشته مسابقات آسیایی این بار در فینال ناکام ماند و نقره گرفت. نصر در مجموع دو نشان طلا و یک نقره آسیایی در کارنامه اش دارد.
بازگشت نقره ای
-یوسف کرمی کاپیتان تیم ملی تکواندو بعد از غیبتی حدود یک ساله از تیم ملی و مسابقات باشگاهی، در یک رقابت معتبر مدال نقره سال 2010 خود را تکرار کرد. وی در سال 2012 نیز در ترکیب تیم ملی حضور نداشت تا برای بازی های المپیک لندن آماده شود. کرمی در مجموع توانسته در این رقابت ها یک مدال طلا و دو نقره کسب کند.
دو رقابت برای مدال
-از اتفاقات نادر مسابقات قهرمانی آسیا غیبت دو حریف نصرآزادانی در مرحله دوم و سوم رقابت ها بود تا نصر با انجام دو مسابقه به مدال نقره برسد. یوسف کرمی هم باتوجه به تعداد کم شرکت کنندگان وزن هفتم مسابقات با انجام دو مسابقه نایب قهرمان آسیا شد.
اولی ها
-در رقابت های این دوره می توان به نخستین مدال آوران ایران در پیکارهای آسیایی اشاره کرد. فرزان آشورزاده، بهنام اسبقی، مهدی خدابخشی و مرتضی شیری اولین تجربه مدال آوری در آسیا را داشتند.
-فرزان آشورزاده که برای اولین بار با شکست رقیبان وزن دوم راهی تیم ملی شده بود و اولین حضور آسیایی اش را تجربه می کرد به مدال طلا رسید.
مرد یخی طلایی شد
-مهدی خدابخشی نیز که سال گذشته با شکست یوسف کرمی در دو رقابت انتخابی خبرساز شده بود و به عنوان پدیده لیگ و مسابقات داخلی به جای یوسف کرمی ملی پوش شد، نخستین طلای خود را همراه با تیم ملی از مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند بدست آورد. او که مدال طلای رقابت های ارتش های جهان را در اختیار دارد نتوانست در وزن هفتم در مسابقات جهانی مکزیک موفق باشد اما در پیکارهای قهرمانی آسیا در وزن ششم قرار گرفت و یکی از طلایی های ایران لقب گرفت.
-مرتضی شیری نیز که برای نخستین بار در ترکیب تیم ملی قرار می گرفت، به مدال برنز آسیا دست یافت.
طلا در میدان های بزرگ
-بهنام اسبقی دیگر پدیده تیم ملی که اولین بار با شکست محمد باقری معتمد در لیگ برتر نام خود را مطرح کرد و پس از آن در اولین حضور ملی اش در مسابقات جهانی 2013 مکزیک تنها مدال طلای ایران را بدست آورد. وی بار دیگر در انتخابی های تیم ملی با پیروزی برابر باقری معتمد نایب قهرمان المپیک لندن در ترکیب تیم آسیایی قرار گرفت تا در اولین حضورش در این میدان باز هم به مدال طلا برسد. اسبقی در پایان مسابقات آسیایی تاشکند عنوان فنی ترین بازیکن مسابقات را به خود اختصاص داد.
سمت جهانی در آسیا
-در این مسابقات اما سیدمحمد پولادگر رییس فدراسیون تکواندوی کشورمان که سال گذشته در حاشیه رقابت های جهانی مکزیک نتوانست عضویت در شورای اجرایی فدراسیون جهانی را حفظ کند و نایب رییسی قاره را هم از دست داده بود، در مسابقات آسیایی تاشکند سمتی جهانی گرفت و به عنوان نایب رییس کمیته آموزش و توسعه فدراسیون جهانی انتخاب شد.
رویارویی با مهماندوست
-رضا مهماندوست سرمربی موفق و مستعفی تیم ملی تکواندو، که حدود یک سال قبل بار دیگر به عنوان سرمربی تیم ملی چین تایپه انتخاب شده است، همراه با ملی پوشان این کشور در تاشکند حضور داشت که رویارویی وی با اعضای تیم ملی در هتل اسکان تیم ها و سالن مسابقات جالب توجه بود.
-میزبانی تاشکند به گفته اعضای تیم ملی مناسب بود و همه ورزشکاران در یک هتل با تصمیم برگزار کنندگان حضور داشتند.
-تیم های ملی مردان و زنان ایران در اوزان اول و سوم از مجموع اوزان هشتگانه تکواندو نماینده ای در رقابت های تاشکند نداشتند زیرا برای مسابقات آسیایی هر تیم می تواند تنها 6 بازیکن در ترکیبش داشته باشد.
تحول در بانوان
-اما تیم ملی بانوان کشورمان که که در دوره گذشته رقابت های قهرمانی آسیا با هدایت "چانگ" سرمربی کره ای خود شرکت کرده بود با تغییرات زیادی راهی تاشکند شد.
این تیم در دوره گذشته به یک مدال نقره و دو برنز رسیده بود که هیچ یک از ملی پوشان و مدال آوران آن به جز پریسا فرشیدی و سوسن حاجی پور در این دوره حضور نداشتند.
تیم ملی بانوان در این مسابقات با هدایت مینو مداح به یک مدال نقره و سه برنز رسید که یک نشان برنز بیشتر از دوره قبل کسب کرد.
حاجی پور جبران کرد
-سوسن حاجی پور که در مسابقات آسیایی 2012 ناکام بود، در این دوره به مدال برنز رسید. این دومین برنز آسیایی کاپیتان تیم ملی بانوان است.
-اکرم خدابنده، فریده رشیدی و شکرانه ایزدی که قبلا در مسابقات جهانی 2013 مکزیک حضور داشتند، توانستند برای اولین بار مدال آسیایی بگیرند. خدابنده مدال نقره و رشیدی و ایزدی دو مدال برنز گرفتند.
اولین قهرمانی مجموع
-اما سومین دوره رقابت های آسیایی پومسه نیز چهارم خرداد در تاشکند ازبکستان برگزار شد و برای اولین بار ایران در مجموع مردان و زنان و با یک سرمربی داخلی عنوان قهرمانی آسیا را بدست آورد. تیم ملی مردان ایران در غیاب کره ای ها در نخستین دوره مسابقات قاره ای عنوان قهرمانی را تجربه کرده بود.