معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم از اعطای تسهیلات پژوهانه برای دانشجویان دکترا خبر داد.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر وحید احمدی در همایش سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارک های علم و فناوری در تبریز گفت: براساس تصویب شورای بورس در سال93  به حدود 500دانشجوی دکترا فرصت مطالعاتی اعطا می شود. 
وی با تاکید بر ضرورت افزایش سهم پژوهش در  بودجه دانشگاهها گفت: بر اساس ابلاغ وزیر علوم، تایید بودجه تفصیلی دانشگاهها منوط به افزایش سهم بودجه پژوهشی تا15درصد کل بودجه و اعزام حداقل 4عضو هیئت علمی برای فرصت های مطالعاتی است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم،با اشاره به برگزاری اولین جشنواره پژوهش و فناوری بین 9دانشگاه و مرکز پژوهشی منطقه سهند ابراز امیدواری کرد: شاهد افزایش رقابت های سالم بین دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری کشور در راستای دست یابی به یک جایگاه پایدار در  علم و فناوری منطقه در راستای افزایش آسایش و رفاه در جامعه باشیم.

دکتر احمدی اظهار داشت : در سال جاری که با نام "اقتصاد ، فرهنگ با عزم ملی و  مدیریت جهادی " توسط مقام معظم رهبری  نامگذاری شده است باید تلاش کنیم تا برنامه ریزیها و سیاست های حوزه پژوهش و فناوری در مسیر صحیح هدایت و جهت دهی شود.

وی تاکید کرد : اولویت وزارت علوم استفاده از خرد جمعی برای تصمیم گیری ها و سیاست گزاریهای کلان است و در حوزه پژوهش و فناوری نیزکلیه برنامه ریزیها اعم از اصلاح آیین نامه های موجود، تدوین آیین  نامه های جدید و تدوین سیاست های کلان با استفاده از نظرات معاونین پژوهش و فناوری مراکز آموزش عالی ، پژوهشی و فناوری انجام خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: چالش های حوزه پژوهش و فناوری  را می توان در  دو بخش قوانین و زیر ساخت ها تفکیک کرد که در بخش قوانین ،  شاهد این هستیم که برخی از آیین نامه ها  در اجرا دارای موانع هستند و برای برخی قوانین نیز هنوز آیین نامه اجرایی تدوین نشده است.

وی افزود: براساس قوانین موجود ، باید در چند سال گذشته پژوهشگاههای غیر حاکمیتی به بخش خصوصی واگذار می شد ولی اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است، لذا احصا و تفکیک پژوهشگاههای حاکمیتی و غیر حاکمیتی از یکدیگرشروع شده و به زودی فهرست آنها اعلام می شود.

دکتر احمدی تاکید کرد : از موضوعات مهم زیر ساختی حوزه پژوهش و فناوری ، نبود معیار و ضابطه مشخص برای توزیع بودجه های پژوهشی بین دانشگاههاست که در این زمینه نیز اقداماتی برای تعین معیار مناسب شروع شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: برخی پژوهشگاهها از اهداف و ماموریت های خود دور شده اند، لذا برای هدفمند کردن ماموریت های پژوهشگاهها در نقاط مختلف کشور با توجه به نیازها و امکانات منطقه ای، آمایش ملی پژوهش و فناوری کشور درحال انجام است. 


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار