رقابت‌های جام جهانی فوتبال یکی از عظیم‌ترین، پربیننده‌ترین و البته هیجان‌انگیزترین تورنمنت‌های ورزشی است که در دنیا برگزار می‌شود.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، برگزاری این رقابت‌ها هزینه بسیار بالا و سرسام‌آوری دارد، اما در مقابل درآمدزایی نجومی آن همه چیز را جبران می‌کند. با گستردگی و عظمتی که جام جهانی دارد باید هم پاداش‌های نقدی کلان برای تیم‌های موفق حاضر در این رقابت‌ها در نظر گرفته شود.

اصولا رقابت‌های جام جهانی فوتبال از گران‌ترین تورنمنت‌های ورزشی جهان از لحاظ دادن جوایز نقدی کلان به تیم‌های قهرمان، نایب قهرمان و حتی تیم‌هایی که به مرحله حذفی صعود می‌کنند به شمار می‌رود. چند روز بیشتر به آغاز جام جهانی 2014 برزیل باقی نمانده و طبق آخرین اخبار، جوایز نقدی اعطا شده به تیم قهرمان و سایر تیم‌ها نسبت به دوره قبل افزایش خواهد داشت. با هم نگاهی به میزان جوایز نقدی ادوار مختلف جام جهانی از سال 1998 تاکنون می‌اندازیم:

جام جهانی 2014 برزیل

از هر لحاظ ارزیابی شود، این دوره از رقابت‌های جام جهانی گران‌ترین تورنمنت تمام دوران این رقابت‌ها محسوب می‌شود. یکی از اتفاقاتی که جام جهانی را حتی نسبت به قبل گران‌تر کرده، چیزی نیست جز افزایش پاداش نقدی تیم قهرمان و سایر تیم‌های حاضر در مرحله حذفی. براساس آخرین گزارش‌ها در جام بیستم 576 میلیون دلار پاداش نقدی بین تیم‌های شرکت‌کننده توزیع خواهد شد که البته سهم تیم قهرمان طبیعتا بیش از هر تیم دیگری است. تیم قهرمان جام جهانی نسبت به قهرمان دوره قبل سه میلیون دلار بیشتر پاداش می‌گیرد. به این ترتیب که پاداش نقدی 35 میلیون دلاری به قهرمان اختصاص می‌یابد.میزان پاداش‌های نقدی اختصاص داده شده در جام جهانی 2014 به این شرح است:

ـ 1.5 میلیون دلار برای هر یک از 32 تیم حاضر در مرحله گروهی جام جهانی

ـ 8 میلیون دلار برای تیم‌های صعودکننده از مرحله گروهی و حضور در جمع 16 تیم برتر جام

ـ 9 میلیون دلار برای هشت تیم حاضر در مرحله یک‌چهارم نهایی

ـ 14 میلیون دلار برای هر یک از چهار تیمی که به مرحله نیمه‌نهایی می‌رسند

ـ 18 میلیون دلار برای تیم چهارم جام جهانی

ـ 20 میلیون دلار برای تیم سوم جام جهانی

ـ 25 میلیون دلار برای نایب‌قهرمان جام جهانی

ـ 35 میلیون دلار برای قهرمان جام جهانی

جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی

رقابت‌های جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی نیز یکی از گران‌ترین دوره‌های جام جهانی بود. پاداش‌های اختصاص داده شده به تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها باز هم نسبت به دوره قبل افزایش داشت به طوری که تیم قهرمان یعنی اسپانیا 30 میلیون دلار پاداش نقد را علاوه بر جام قهرمانی به خانه برد. البته دو جام جهانی برزیل و آفریقای جنوبی از لحاظ پرداخت پاداش به تیم‌های حاضر در جام جهانی تا پاداش تیم سوم جام جهانی تفاوتی با هم ندارند، اما تفاوت بین پاداش‌های تیم‌های قهرمان و نایب‌قهرمان است.

میزان پاداش‌های نقدی اختصاص داده شده در جام جهانی 2012 آفریقای جنوبی:

ـ یک میلیون دلار برای هر یک از 32 تیم حاضر در مرحله گروهی جام جهانی

ـ 8 میلیون دلار برای تیم‌های صعودکننده از مرحله گروهی و حضور در جمع 16 تیم برتر جام

ـ 9 میلیون دلار برای هشت تیم حاضر در مرحله یک چهارم نهایی

ـ 14 میلیون دلار برای هر یک از چهار تیمی که به مرحله نیمه نهایی می‌رسند

ـ 18 میلیون دلار برای تیم چهارم جام جهانی

ـ 20 میلیون دلار برای تیم سوم جام جهانی

ـ 24 میلیون دلار برای نایب‌قهرمان جام جهانی

ـ 30 میلیون دلار برای قهرمان جام جهانی

جام جهانی 2006 آلمان

این دوره از جام جهانی جهشی تقریبا دو برابری از لحاظ دادن پاداش نقدی به تیم قهرمان داشت. در جام جهانی آلمان تیم ملی فوتبال ایتالیا به قهرمانی رسید که به دلیل این قهرمانی 24.5 میلیون دلار پاداش نقدی گرفت یعنی مبلغی تقریبا دو برابر قهرمان دوره قبل. جام جهانی 2006 آلمان را می‌توان نقطه عطفی در تاریخ این رقابت‌ها برای افزایش پاداش‌های نقدی قلمداد کرد. جالب این است که تیم سوم جام جهانی آلمان نسبت به تیم سوم جام جهانی دوره بعد که در آفریقا برگزار شد پاداش بیشتری دریافت کرد.

میزان پاداش‌های نقدی اختصاص داده شده در جام جهانی 2006 آلمان:

ـ 600 هزار دلار برای هر یک از 32 تیم حاضر در مرحله گروهی جام جهانی

ـ 8.5 میلیون دلار برای تیم‌های صعودکننده از مرحله گروهی و حضور در جمع 16 تیم برتر جام

ـ 11.5 میلیون دلار برای هشت تیم حاضر در مرحله یک چهارم نهایی

ـ 14 میلیون دلار برای هر یک از چهار تیمی که به مرحله نیمه نهایی می‌رسند

ـ 18 میلیون دلار برای تیم چهارم جام جهانی

ـ 21.5 میلیون دلار برای تیم سوم جام جهانی

ـ 22.5 میلیون دلار برای نایب قهرمان جام جهانی

ـ 24.5 میلیون دلار برای قهرمان جام جهانی

جام جهانی 2002 کره جنوبی ـ ژاپن

برزیل در جام جهانی 2002 قهرمان شد و جایزه 12.4 میلیون دلاری را از آن خود کرد. در این تورنمنت پاداش‌های نقدی افزایش یافته بود و تمام تیم‌های شرکت‌کننده در این رقابت‌ها از تیم‌های مرحله گروهی گرفته تا تیم‌های حاضر در مرحله حذفی تا فینال پاداش‌های کلان‌تری نسبت به دوره قبل گرفتند.

میزان پاداش‌های نقدی اختصاص داده شده در جام جهانی 2002 کره جنوبی ـ ژاپن:

ـ 12.4 میلیون دلار برای تیم قهرمان (برزیل)

ـ 12.1 میلیون دلار برای تیم نایب قهرمان

ـ 11.9 میلیون دلار برای هر یک از تیم‌های حاضر در مرحله نیمه نهایی

پاداش‌های دیگر ادوار

در جام جهانی 1998 فرانسه در مجموع نزدیک به 101 میلیون دلار به تیم‌های حاضر در جام جهانی داده شد که 10 میلیون دلار سهم تیم قهرمان یعنی فرانسه شد. در جام جهانی 1994 آمریکا هم تیم‌های شرکت‌کننده 85 میلیون دلار پاداش نقدی گرفتند که برزیل قهرمان با 8.5 میلیون دلار بیشترین سهم را داشت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار