مصطفی فروتن، روانشناس و محقق علوم رفتاری در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: حجاب علاوه بر اینکه مبحثی دینی است از نظر روانشناسی، اخلاقی و رفتارشناسی نیز در جایگاه ویژهای قرار دارد.
وی گفت: برخی از زنانی که به بدحجابی روی آورند، حجاب را بیفرهنگی و از دلایل نداشتن آزادی میدانند که این موضوع ناشی از نداشتن تعریف درستی از آزادی است.
وی ادامه داد: مهمترین دلیل زنان بدحجاب اعتقاد بر این است که جامعه از حالت سنتی خود در حال گذار به مدرنیته میباشد پس با بیحجابی و الگوگیری از شخصیتهای غربی میتوانند خود را انسانی مدرن و امروزی مطرح کنند.
وی از دلایل دیگر بدحجابی به بیاعتقادی مد و گروه همسالان اشاره کرد.
فروتن گفت: اجبار از طرف خانواده و عدم آموزش و دانش خانوادهها به موضوع بدحجابی در زنان دامن میزند.
به گفته وی وقتی خلاهای یک زن در محیط سالم و امن خانواده پر نشود و زیباییهای او توسط افراد خانواده به ویژه همسر و پدر تحسین نشود، زن درجستجوی این نوع تحسین در خارج از منزل و با استفاده از بدحجابی خواهد بود.
فروتن ادامه داد: برخورد قهری و تند با پدیده حجاب درست نیست و نه تنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه باعث وارونه عمل کردن و لجبازی نیز میشود.
وی با اشاره به اینکه اساس حجاب، امنیت است گفت: همانطور که برای اشیا ارزشمند خود احترام و امنیت قائلیم باید برای بدن که ارزشمندترین موضوع برای انسان میباشد نیز احترام و امنیت قائل شویم که این موضوع جز با پوشش مناسب میسر نخواهد شد.
وی گفت: حجاب مسئلهای فرهنگی است و برای جلوگیری از بدحجابی باید نظارت فرهنگی داشت که نقش رسانه و الگوهای رسانهای حائز اهمیت است و با الگوسازی درست میتوان تا حد قابل توجهی از بیحجابی جلوگیری کرد.
فروتن بیان کرد: افرادی که پوشش مناسب مبتنی بر انتخاب آگاهانه داشته باشند از بهداشت روانی بهتری برخوردارند و در نتیجه خانواده شادتری را خواهند داشت.
این روانشناس در آخر خطاب به زنانی که بدحجابی را نوعی واکنش اعتراضی نسبت به خانواده، سیاست و جامعه میدانند، گفت: اگر این زنان نسبت به مسئلهای مشکل دارند یا دچار کمبود هستند نباید با کشف حجاب باعث خسارت بیشتر به خود شوند.
انتهای پیام/