به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در جلسه صبحانه کاری که با حضور وزیر علوم، فناوری و تحقیقات، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و شهردار تهران در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: تامین فضای مناسب برای تحقق این مهم نیازمند همکاری های مشترک است.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه، رویکرد مقام معظم رهبری، دولت و از همه مهمتر استحقاق نسل جوان در بهره گیری از فضای مناسب برای کارگاه های علم و فناوری است، افزود: احساس می شود دستگاه های ذیربط همکاری های لازم را در این زمینه داشته باشند.
در این جلسه، دکتر قانعی مشاور وزیر و دبیر شورای فن آوری های سلامت وزارت بهداشت نیز گفت: ورود دانشگاه ها به حوزه تحقیقات دارو و تجهیزات مربوط به سالهای گذشته و زمان جنگ است که تنها مرکز رشد، متولی این تحقیقات بود این درحالی است که در شرایط فعلی نیاز چند برابر شده و با توجه به توسعه تکنولوژی ضروری است که این کمبود ها به سرعت برطرف شوند.
دکتر قانعی افزود: در خصوص تاسیس شرکت های دانش بنیان بیشتر اعتبارات صرف فضای فیزیکی می شود و مباحث علمی مغفول می ماند. وی در ادامه گفت: با توچه به اینکه 80 درصد محققین درتهران هستند، فاصله مراکز رشد با پارک های علمی و فناوری باید به حداقل برسند و این مراکز در مجاورت این پارکها به تولید محصول بپردازند.
بر اساس این گزارش، دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: در جلسات گذشته که با وزرای بهداشت و علوم داشتیم ضرورت تاسیس این پارکها تبیین شد . وی ادامه داد: امیدواریم با حسن نظر شهرداری مسئله فضای فیزیکی و توسعه پارکها حل شود.
دکتر فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکی از وجوه شهرهای بزرگ دنیا را، جایگاه مناسب علم وفناوری در آنها ذکر کرد وگفت: باید مرغوب ترین، مناسب ترین و در دسترس ترین فضاها را به پارکهای علم وفناوری اختصاص دهیم.
وی یکی از مشکلات فعلی پایتخت را، کمبود این فضاها دانست و افزود: محور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است که باید در درون آنها شکل بگیرد و وزارت علوم آمادگی هر گونه همکاری را در این زمینه دارد.
در پایان این جلسه ، دکتر محمد باقر قالیباف، شهردار تهران یکی از مهمترین دغدغه های کشور را مشکلات مدیریتی ذکر کرد و گفت: اگر برنامه ای مشخص داده شود شهرداری هم بر مبنای آن مکان یابی و فضایابی مناسبی برای تاسیس پارک های علمی وفناوری اقدام خواهد کرد. شهردار تهران با بیان اینکه، درحال حاضر پهنه 560 هکتار در تهران جایابی شده و هر دستگاهی که بتواند برنامه ریزی کند ما آمادگی داریم در اختیار آنها قرار دهیم.
در این جلسه مقرر شد کارگروهی از نمایندگان وزارت بهداشت، معاونت علم وفناوری و شهرداری تهران برای طرح های ویژه علمی فناوری تشکیل شود و برنامه را برای طرح در جلسه بعدی که در دفتر شهردار تهران تشکیل خواهد شد ارائه نمایند.
گفتنی است، دراین جلسه در خصوص چالش هایی چون، جزیره ای بودن پارک های فناوری در مناطق مختلف، عدم تمرکز پارکها و موزه های علمی و فناوری در فضای مناسب و همچنین کمبود این پارکها بحث و تبادل نظر شد.
انتهای پیام/