مراسم رونمایی از 10 عنوان کتاب حوزه روابط‌عمومی و ارتباطات همزمان با پنجمین روز هفته روابط عمومی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد برگزار شد.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران ؛ در این مراسم که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دعاگو، امام جمعه شمیرانات، دکتر حسن نجفی سولاری؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عزت الله خان محمدی؛ فرماندار شیمرانات، دکتر محمد سلطانی فر؛ مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها، محمد صادق افراسیابی؛ معاون فرهنگی مطبوعاتی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و جمعی از نویسندگان و مسوولان موسسات انتشاراتی حوزه رسانه همراه بود، کتاب‌های «روابط‌عمومی دوفضایی» نوشته دکتر سعید رضا عاملی، «روابط‌عمومی از زاویه ارتباطات» نوشته دکتر یونس شکرخواه، «رسانه‌های بیگانه؛ قرائتی با تحلیل گفتمان» اثری از دکتر حسن بشیر «واژه‌نامه تخصصی مدیریت فرهنگی» اثر شهرود امیر انتخابی، فرناز سربندی و دکتر محمد سلطانی‌فر، «نظریه امروز ارتباط» به قلم دکتر اسماعیل قدیمی، «رادیو و موسیقی» نوشته دکتر مسعود کوثری، «قدرت ارتباطات» ترجمه دکتر حسن بصیریان جهرمی «ارتباطات (فردی- اجتماعی)» ترجمه حسن خسروی، «تیتر‌نویسی» نوشته مجید رضائیان و «کتاب کوچک مصاحبه» اثری از دکتر شهرام گیل‌آبادی رونمایی شدند.

روابط عمومی ها باعث همدلی و همگرایی در جامعه می شوند

حجت الاسلام والمسلمین محسن دعاگو امام جمعه شمیرانات در همایش سواد رسانه­ای از منظر رسانه­ی سواد، روابط­ عمومی را عاملی برای همدلی و همگرایی مردم و دستگاه­ ها در جامعه ذکر کرد.

وی با اشاره به جایگاه روابط عمومی ها در جامعه ی اسلامی تاکید کرد: روابط­ عمومی­ ها بسترساز همگرایی هستند و ادب، اخلاق و تکریم مردم باعث تقویت و عزت روابط­ عمومی است.

امام جمعه شمیرانات و رئیس شورای فرهنگ عمومی شمیرانات و شمال تهران، ضمن اشاره به اهمیت ارتباطات در اسلام خاطر نشان ساخت: همگرایی انسانی بخشی از حوزه­ های همگرایی است که در قرآن­ کریم به آن اشاره شده است. آن­چه ارتباطات انسانی در مجموعه جامعه انسانی نامیده می­شود دقیقا برخاسته از شاخصه‌­های مشترک بین انسان­ها است.

حجت­الاسلام دعاگو افزود: قرآن­ کریم از انسان تعریف عجیبی دارد و می­ فرماید، انسان را در بهترین ساختار آفریدیم، انسان باید با هم­نوع خود در ارتباط باشد و آن­چه که امروزه به عنوان پیوند و ارتباط جوامع انسانی بیان می­ شود در واقع یک ایده انسانی و قرآنی است.

سواد رسانه ای اهمیت دارد

محمدصادق افراسیابی، معاون فرهنگی، مطبوعاتی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه ی این همایش گفت: امیدواریم این نشست موجب شود که نگاه تازه ای نسبت به رسانه و سواد رسانه ای داشته باشیم و شعار امسال انجمن بین المللی روابط عمومی که همدلی است، می تواند در این میان نقش به سزایی در ایجاد همدلی در میان فعالان این حوزه داشته باشد.

وی افزود: توجه به این موضوع مهم است زیرا با این نگاه روابط عمومی هایی که بعضا به بنگاه خبرپراکنی و انتشار اخبار و اطلاعات سازمان ها تبدیل شده اند به سمت همدلی خواهند رفت و به جای ارتباط یک سویه به سمت استفاده از نظرات مردم، کارشناسان و صاحب نظران برای ایجاد یک گفت و گوی سالم با هدف اصلاح فرآیندها روی خواهند آورد.

به گفته افراسیابی، اگر سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی از نگاه اندیشمندان و صاحب نظران حوزه رسانه و ارتباطات در کارها و برنامه های خود استفاده کنند، در آینده ای نه چندان دور شاهد آینده ای خوب برای کشور خواهیم بود، چرا که روابط عمومی خوب، زمینه ی استفاده از نظرات عموم مردم و صاحب نظران و کارشناسان را برای رفع معضلات فراهم می کند.

وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد هفته روابط عمومی به عنوان یک هفته در تقویم کشور ثبت شود تا شاهد اتفاقات بهتری در سال های آتی در این حوزه باشیم.

درخواست نظام روابط عمومی

غلامرضا کاظمی دینان، رییس ستاد بزرگذاشت هفته روابط عمومی نیز در بخش دیگر این مراسم طی سخنانی، گفت: روابط عمومی یک امر الزامی در زندگی اجتماعی است که تلطیف کننده رابطه مردم در زندگی عادی است و می توان گفت زندگی اجتماعی بدون ارتباط و رابطه معنایی پیدا نمی کند.

وی با اشاره به مراسم روزهای گذشته هفته روابط عمومی و بزرگداشت دکتر محمدمهدی فرقانی، عنوان کرد: این مراسم که با پاس 42 سال فعالیت این استاد حوزه رسانه و ارتباطات برگزار شد به دنبال این بود که به این مرد بگوییم که ما قدردان چهار دهه زحمت و تلاش تو برای تربیت و تعلیم دانشجویان حوزه ارتباطات بوده ایم و هستیم.

کاظمی دینان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به برنامه های آخرین روز هفته روابط عمومی توضیح داد: در روز جمعه که آخرین روز این هفته به شمار می آید نیز طوماری نگاشته و به امضای جمعی از فعالان حوزه رسانه و ارتباطات خواهد رسید، این طومار درخواستی مبنی بر تشکیل نظام روابط عمومی در کشور است که به حضور دکتر حسن روحانی، رییس جمهور ارسال خواهد شد.

وی یادآور شد: ما در این طومار می خواهیم همانطور که پزشکان و مهندسان از یک نظام حرفه بهره مند هستند و یک دکتر یا مهندس برای دریافت مجوز کار نیازمند دریافت مجوز از آنان است، در حوزه روابط عمومی نیز چنین اتفاقی رخ دهد تا شاهد حضور افراد حرفه ای و کارآمد در این حوزه باشیم.

انتشارات و روابط عمومی ها

در بخش دیگر این مراسم، دکتر محمد سلطانی فر، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه نیز در سخنانی گفت: یکی از اشکالات عمده و مباحثی که در طول سال های مختلف در بخش روابط عمومی با آن مواجه بوده ایم، موضوع نپرداختن یا کمتر پرداختن به حوزه محتوا در این بخش است.

وی افزود: با نگاهی به تولیداتی که در حوزه روابط عمومی منتشر شده اند، شاهد این موضوع هستیم که آثار خوب و مناسب کمتر تولید شده اند و روابط عمومی ها به جای اینکه به تحلیل محتوا بپردازند بیشتر به حوزه اجرا روی آورده اند.

سلطانی فر با بیان این که مشکلات این حوزه باید آسیب شناسی شود، یادآور شد: با نگاهی به سیر فعالیت روابط عمومی ها در کشور شاهد این موضوع هستیم که آنها در مسیر روزآمدن شدن همگام با تکنولوژی های جدید جلو نیامده اند، اکنون روابط عمومی در بعدهای الکترونیک، مجازی، شبکه ای و موبایل جلو رفته اند اما ما به این موضوعات نپرداخته ایم.

به گفته وی، حوزه اخلاق نیز در این میان یکی از مباحث مغفول در روابط عمومی ها است، در تمامی منابع خارجی سال های 2013 و 2014 بر موضوع اخلاق تکیه می شود زیرا اکنون آنها دریافته اند که روابط عمومی‌ها باید به بیان واقعیت ها بپردازند و از تملق گویی ها دوری کنند، همچنین به تحولات تکنولوژِیک و سایبر نیز توجه داشته باشند.

سلطانی فر، همچنین به مبحث سواد رسانه ای اشاره کرد و گفت: سواد رسانه ای یعنی مردم قبل از استفاده از رسانه های جمعی نسبت به برنامه های آن آگاهی داشته باشند، اکنون حدود 855 میلیون سایت در جهان وجود دارد که از میان آن ها حدود هشت درصد سایت های خبری هستند، همچنین حدود هشت هزار شبکه ماهواره ای تلویزیونی و میلیون ها رادیو و روزنامه هر روز اخبار و اطلاعات به مردم ارایه می کنند و در این میان ضروری است که افراد نسبت به چگونگی انتخاب اطلاعات و اخبار آگاه باشند.

به گفته وی، در این میان سواد رسانه ای می تواند به مخاطبان کمک کند که به سراغ کدام رسانه و حوزه خبری بروند و البته ارگان هایی مانند وزارت آموزش عالی و آموزش و پرورش باید به این حوزه ورود پیدا کنند و این موضوع را از کودکی به افراد بیاموزند.

سلطانی فر، گفت: حوزه انتشارات در سواد رسانه ای نیز حوزه شناخته شده ای نیست و اگر در جامعه ما تولید محتوا بر اساس منابع به روز و به تناسب نیاز جامعه تهیه و تامین شود می توان حرکت خوبی برای گسترش این سواد انجام داد، زیرا منابع پیشین این حوزه اغلب سنتی و یکطرفه بودند که فقط به مخاطب اطلاعات می دادند.

شعار همدلی در قالب صراحت نرم متجلی می شود

دکتر مسعود کوثری مدیرگروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه تهران آخرین سخنران همایش بود.

وی گفت: ما امروز در جامعه به همدلی نیاز داریم و مفهوم آن در واقع صراحت نرم است بدین معنی که سخنان خود را نه به صراحت لحجه بلکه در قالب پند، حکایت و داستان بیان کنیم.

کوثری به تضاد­ها و تعارض­ها در جامعه اشاره کرد و اذعان داشت: صریح ­الهجه بودن امروزه جوابگوی نیازهای ما نیست و چه بسا همین امر باعث شعله­ ور شدن تضادها در جامعه گردد لذا توصیه من این است که در قالب صراحت نرم شعار همدلی را متجلی کنیم.

در پایان این مراسم از سال ها زحمت و تلاش حسین بهرنگی، موزع کتاب های حوزه رسانه و ارتباطات با اهدای لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد.

مراسم رونمایی از 10 عنوان کتاب حوزه روابط‌عمومی و ارتباطات از ساعت 16 تا 19 پنجمین روز هفته روابط عمومی به همت معاونت فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شمیرانات با همکاری انجمن روابط عمومی ایران در مجموعه فرهنگی ـ تاریخی سعدآباد برگزار شد.


انتهای پیام/

برچسب ها: رسانه ، کتاب ، جامعه ، روابط ، عمومی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.