مهرداد افشاریان متخصص پوست و مو در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: لکههای کبدی در اغلب موارد در افراد مسن، میانسال و سالمندان و افرادی که بیشتر در معرض نور خورشید هستند بروز میکند.
وی با بیان اینکه لکههای کبدی در اثر برخورد نور خورشید با پوست و تغییر رنگ سلولهای اپیدرمی پوست به وجود میآیند، افزود: رادیکالهای آزاد در نتیجه نور آفتاب، سلول اولیه اپیدرم را تخریب کرده و آسیب DNA پشت سر هم ادامه مییابد.
افشاریان با اشاره به لزوم پیشگیری از لکههای کبدی، به ویژه از طریق پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب، تاکید کرد: برخی از مطالعات نشان میدهند که نور خورشید عامل بیش از دو سوم لکههای کبدی بوده و به ویژه در افرادی موجب بیماری میشود که زمینه ارثی ابتلا به این بیماری را دارند.
وی اظهار داشت: رعایت رژیم غذایی مناسب نیز راهکار مهم دیگری برای پیشگیری از لکههای کبدی است.
افشاریان یادآور شد: مصرف روزانه چند وعده میوه و سبزی، مصرف متعادل لبنیات و پرهیز از مصرف بیش از اندازه مواد لبنی، پرهیز از مصرف مواد پر چرب و کاملا سرخ شده و همچنین مواد بسیار شیرین، پرهیز از مصرف روغنهای گیاهی و مارگارینها و نیز استفاده از مایعات به ویژه آب فراوان در شبانه روز، از مهمترین راهکارها برای پیشگیری از لکههای کبدی به ویژه در افرادی که زمینه ابتلا به این عارضه را دارند، است.
انتهای پیام/