سفیر چین در آمریکا در گفتگو با سی ان ان گفت ادامه روابط سازنده با آمریکا منوط به تصمیم آمریکا در کنار گذاشتن سیاست های غلط و گام های مخرب است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  شبکه تلویزیونی سی ان ان   سفیر چین در آمریکا در گفتگوی اختصاصی با "کریستین امان پور" خبرنگار سی ان ان گفت ادامه روابط سازنده با آمریکا منوط به تصمیم آمریکا در کنار گذاشتن سیاست های غلط و گام های مخرب است.

"سوئی تیان کایی "(Cui Tiankai) درباره گفتگوهایش با مقامات آمریکایی در کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا گفت من همواره در خصوص مسائل مورد توجه دو جانبه و روابط دو کشور در تماس دائم با وزارت امور خارجه و کاخ سفید هستم. 

وی درباره احضار شماری از مقامات نظامی چین به دادگاهی در آمریکا در خصوص جرائم سایبری گفت بسیار شگفت انگیز است که برخی ها گمان می کنند زمینه بالا اخلاقی و اعتبار این را دارند که به دیگران اتهام بزنند؛ اگر به افشاگری های اسنودن و مسائل دیگر توجه داشته باشیم، باید گفت باور نکردنی است. به نظر من حقیقت این است که چین خود قربانی چنین حملاتی شده است. حملاتی مداوم و گسترده به اینترنت و نهادهای چینی، مدارس، دانشگاه ها، شرکت ها و حتی شهروندان چینی صورت می گیرد و این حملات از آمریکا نشأت می گیرند.

سفیر چین در آمریکا گفت از این رو ما همواره از آمریکا خواسته ایم توضیحی روشن در این خصوص بدهند ولی هیچ توضیحی به ما داده نشده است.

سفیر چین در آمریکا درباره توضیح آمریکا در خصوص تفاوت بین جاسوسی اینترنتی برای مقاصد امنیت ملی و مقاصد اقتصادی گفت من نمی دانم آنان به چه شکل می توانند بین چنین فعالیت هایی تمایز قائل بشوند. آنان چگونه می توانند حمله به شرکت های چینی، شرکت‌ها و حتی شهروندان را توضیح بدهند؟ آیا این کارها برای دفاع ملی صورت می گیرد یا هدف های دیگری را دنبال می کنند؟

سفیر چین درباره دعوت مدیر اف بی آی مبنی بر اینکه اگر چینی ها صداقت دارند، حاضر شوند و در دادگاه آمریکا از خود دفاع و آمریکا را شرمنده کنند گفت چرا آنان در دادگاهی در چین حضور نمی یابند؟ گروه های کاری بین دو کشور وجود داشت تا دو دولت برای یافتن حملات سایبری همکاری کنند زیرا چنین کارهایی منافع هر دو کشور را تهدید می کند. حملات سایبری زیادی هستند که دنبال می شوند، اگر آمریکایی ها هر شواهدی که دارند، ما نیز آن را براساس قوانین خود دنبال می کنیم ولی آنان هرگز چنین کاری نکردند. به نظر من این رویکردی چندان سازنده نیست.

وی درباره علت معلق شدن فعالیت گروه های کاری گفت آنان اساس کار این گروه ها را نادیده گرفته اند؛ بنیان این گروه ها، تعهد دو طرف برای همکاری برای رسیدگی به این مسائل از طریق همکاری و گفتگو است نه اینکه بخواهند اقدامی یکجانبه صورت دهند. آنان در واقع، بنیان گروه های کاری را نادیده گرفته اند. آمریکا باید این تصمیم غلط را کنار بگذارد، آمریکا گامی اشتباه برداشته است و باید آن را اصلاح کند.

سوئی درباره اتهام آمریکا در خصوص آماده شدن چین برای حمله به زیر ساخت های آمریکا و اظهارات مدیر سیا در خصوص اینکه آمریکا با یک پرل هابر سایبری روبروست گفت حقیقت این است که زیر ساخت های چین با حملاتی از سوی آمریکا روبروست. ما همچنین شاهد بودیم که برخی شرکت های چینی با حملات و فعالیت های اینچنینی روبرو بودیم که از آمریکا منشاء داشتند. بنابراین، بهتر و سازنده این بود که دو کشور بر سر این مساله با همدیگر همکاری می کردند نه اینکه بخواهند اتهام رد و بدل کنند. برای من قابل درک نیست که چرا آمریکا چنین تصمیمی را گرفته است. شکی نیست که این تصمیم، تصمیمی اشتباه و مخرب بود.

وی درباره اینکه اقدامات چین تلافی جویانه هستند، گفت ما از فعالیت گروه های کاری بسیار حمایت می کردیم و این گروه های کاری نیز شروعی بسیار خوب داشتند ولی روشن است که آمریکا تلاش داشت به شکلی از دست این گروه ها خلاصی یابد و وارد فعالیت های دیگری را شروع کند، این کار ترجیح و گزینه ما نبود. آنچه که ما انجام دادیم، در واقع واکنشی به این تصمیم غلط بود که آمریکا گرفت.

سفیر چین درباره اینکه پیشتر گفته بود کشورش خواستار روابطی سالم و مداوم با آمریکاست گفت موضع و امید ما همچنان همین است؛ اینکه این موضع محقق شود یا نه، چیزی است که به صورت کلی در اختیار ما نیست و آمریکا نیز در این راه باید همراهی کند. چین به تنهایی نمی تواند تضمین کند که این میسر، درست خواهد بود. چنین چیزی مستلزم تلاش های هر دو طرف است. 

وی درباره حرکت بعدی چین در واکنش به اقدامات آمریکا و نیز اینکه آیا این موضوع می تواند شروعی بر یک جنگ سرد سایبری باشد یا نه گفت حرکت بعدی ما بسته به حرکت بعدی آمریکاست. قطعا ما خواستار چنین چیزی (شروع یک جنگ سرد سایبری) نیستیم و به شدت نیز با آن مخالفت می کنیم ولی نمی توان گزینه های خود را به دیگران نیز تحمیل کنیم. هر طرف، باید خود تصمیم درست را بگیرد.

وی درباره سفر اخیر پوتین به چین گفت همواره گفتگوهای دو جانبه ای در سطوح بالا بین چین و روسیه وجود داشته است زیرا چین و روسیه، همسایه های بزرگ همدیگر هستند و روابط در همه سطوح بین دو طرف وجود دارد و چنین تماس هایی بین سران دو کشور طبیعی است. رئیس جمهور پوتین نیز دیداری رسمی و نیز حضور در یک نشست بین المللی در شانگهای است. 

سوئی درباره گمانه زنی ها در خصوص سفر پوتین به چین گفت سفر پوتین به چین با وجود همه اتفاقاتی که بین روسیه و غرب افتاده است، روی می دهد زیرا روسیه، بزرگترین همسایه ماست و روابط ما و روسیه بسیار دوستانه است. 

وی درباره ضمیمه شدن کریمه به روسیه گفت ما همواره سیاستی مستقل برای صلح، ثبات و توسعه در دنیا را دنبال کرده ایم. از این رو تصمیم های مستقل خود را در خصوص مسائل مختلف گرفته ایم و موضع هیچ کشور دیگری را دنبال نمی کنیم. رای دادن های ما در شورای امنیت نیز رویه ای کاملا مستقل و با در نظر گرفتن اصول خودمان بود نه اینکه بخواهیم مواضع برخی کشورهای دیگر را دنبال کنیم.

وی تصریح کرد ما در خصوص اوکراین نیز نگرانی های خود را ابراز کرده ایم. ما خواستار آرام تر شدن اوضاع هستیم به شکلی که مردم اوکراین بتوانند به صورت واقعی بتوانند برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند. روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا نیز می توانند با گفتگو مشکلات خود را حل کنند و ما خواستار بدتر شدن اوضاع نیستیم. این موضع ماست و ما همواره آن را به صورت علنی مطرح کرده ایم. 

سفیر چین در آمریکا درباره رویکرد جدید آمریکا در حمایت از متحدان منطقه ای خود در آسیا و تضمین حمایت از آنان گفت می توانید از مراجعه به افکار عمومی در چین این را بدانید؛ برای ما رویکرد و سیاست دولت آمریکا مساله نیست، مساله مهم برای ما تاثیر سیاست های آمریکا بر چین و آسیاست. در واقع باید بگویم موضوع اصلی در این توازن نیز حفظ روابط با همه کشورها در آسیا و اقیانوسیه و از جمله چین است. به نظر من در این سیاست جدید توازن دوباره، آمریکا باید توازنی دوباره ایجاد کند.

وی درباره اظهارات اوباما در سفر اخیرش به آسیا در خصوص اختلاف های مرزی بین چین و دیگر کشورها از جمله ژاپن گفت می دانید که جزایر دایائو همواره بخشی از خاک چین بودند و ما همواره این را گفته ایم. از این رو این حق حاکمیتی چین است که از تمامیت ارضی خود دفاع کند.

وی درباره بروز یک درگیری گسترده گفت امید دارم که به این نقطه نرسیم و ما نیز مخالف چنین مساله ای هستیم. این بسیار روشن است و ما مخالف هر گونه درگیری هستیم ولی این نیز کاملا به ما باز نمی گردد زیرا دیگران نیز باید چنین موضع و سیاست سازنده ای داشته باشند.

سفیر چین در آمریکا درباره اختلاف های مرزی و ویتنام گفت شرکت های چینی در هفده مایل دریایی از جزایر چینی فعالیت می کنند و 150 مایل با سواحل ویتنام فاصله دارند. از دیگر سو این، تنها فعالیت حفاری ما در منطقه است ولی ویتنام در حال سیزده فعالیت حفاری مشابه دارد که همه در مناطق مورد مناقشه هستند. همچنین، ما فقط کشتی‌های دولتی و غیر نظامی را در منطقه داریم ولی ویتنامی‌ها کشتی‌های مسلح در منطقه دارند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار