به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:
حمیدرضا منصوری، با اشاره به مستعد بودن شرایط آب و هوایی این استان برای کشت توت فرنگی، گفت: گفت: سالیانه 60 تن توت فرنگی در این استان تولید و برداشت می شود.
منصوری افزود: در حال حاضر، یک هکتار از زمین های کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ( در فضای باز ) و یک هکتار در فضای گلخانه ای این استان، به کشت توت فرنگی اختصاص دارد.
مدیر باغبانی اداره کل جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: به طور میانگین از هر هکتار کشت توت فرنگی در فضای باز، 20 تن و هر هکتار در فضای گلخانه ای، 40 تن محصول توت فرنگی برداشت می شود.
وی، به متقاضیان پرورش توت فرنگی توصیه کرد: به دلیل نیاز بالای آبی این محصول و وجود مشکلات کم آبی و خشکسالی در استان، کشت توت فرنگی را در فضاهای گلخانه ای انجام دهند.
منصوری در پایان، با اشاره به کیفیت مطلوب محصول توت فرنگی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: کشت توت فرنگی میتواند بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی در این استان باشد.
توت فرنگی گیاهی نام علمی Fragaria vesca و از خانواده گلسرخیان Rosaceae است.
گلهای آن منظم و به رنگ سفید می باشد.
میوه توت فرنگی، شبیه توت ولی كمی درشت تر، قرمز رنگ و با طعم ترش و مطبوع است.
بوته توت فرنگی كوتاه و دارای برگ هایی درشت و ساقه هایی باریك و خزنده است كه روی زمین می خوابد و ریشه می دواند .
توت فرنگی به اسامی چپلك، چپالك، شالكه و چلم نیز خوانده می شود.
این میوه بومی جنگل های اروپاست که در بعضی نواحی شمالی ایران به صورت وحشی و اهلی ( خودرو ) می روید، اما به دلیل خوش طعمی میوه، آن را به طور مصنوعی هم پرورش می دهند.
میوه توت فرنگی به صورت قرمز، گوشت دار و دارای هسته های ریزی است كه از اردیبهشت ماه پدیدار و تا آخر مرداد دوام می آورد .
ریشه توت فرنگی افشان، ظریف و سطحی است و بیشتر در عمق 20 تا 30 سانتی متری خاک قرار می گیرد./س