به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران روزنامه دیلی تلگراف در اینترنت امروز در تحلیلی به قلم "تام روگان" نویسنده و وبلاگ نویس آمریکایی در واشنگتن دی سی نوشت: هنوز سه دلیل وجود دارد که معتقدم اوباما ممکن است بزودی به نیروی نظامی آمریکا متوسل شود:1- اوباما نیازی به تصویب اقدام نظامی در کنگره ندارد.
آمریکا همچنین به تنهایی عمل نخواهد کرد. از سپتامبر 2013 که اوباما درخواستش از کنگره برای مجوز توسل به زور در سوریه را پس گرفت، بسیاری ادعا کرده اند که اقدام نظامی آمریکا بر ضد اسد در آینده غیرقابل تصور است. حقیقت کاملا متفاوت است.
درحالیکه اوباما در صورت صدور دستور اقدام نظامی بدون تصویب کنگره با انتقادهای چشمگیری مواجه می شد، وی عمدا این گزینه را نگاه داشته است. در سی و یک اوت دو هزار و سیزده، اوباما با تشریح تصمیم اولش در ارجاع این مسئله به کنگره گفت «... من معتقدم اختیار انجام این اقدام نظامی را بدون مجوز خاص کنگره دارم...». این فقط نظر اوباما نیست، اختیار رئیس جمهور برای صدور دستور عملیات نظامی محدود به لحاظ حقوقی در سطح وسیعی غیرقابل بحث است.
اوباما همچنین به این مسئله واقف بود که آمریکا به تنهایی اقدام نخواهد کرد. درحالیکه انگلیس عملا توسل به نیروی نظامی را رد کرده است، فرانسه درست عکس این عمل می کند. سه شنبه گذشته، وزیر خارجه فرانسه علنا به تصمیمات سیاسی در سپتامبر گذشته اعتراض کرد.
پنجشنبه گذشته جان کری تاکید کرد که ادامه استفاده اسد از تسلیحات کشتار جمعی «عواقبی» خواهد داشت. شاید قصد وی زمینه سازی دیپلماتیک برای اقدام نظامی بود. ما از قبل می دانیم که سیا ارسال تسلیحات برای شورشیان سوری مورد نظرش را افزایش می دهد.
2- ارتش آمریکا تجهیزات لازم برای اقدام نظامی را از قبل مستقر کرده است.
گروه رزمی ناو هواپیمابر یو اس ای جرج اچ دابلیو بوش در منطقه است و می تواند در مدت زمان کوتاهی به سوریه نزدیک شود. جالب آنکه ناو هواپیمابر فرانسوی چارلز دو گل اخیرا پنج هفته عملیات مشترک با ناو هواپیمابر خواهر جرج اچ دابلیو بوش داشت.
این همکاری موجب تقویت درک مشترک از تاکتیکها، فنون و روشها می شود )که یک مزیت مهم در ارتباط با اقدام نظامی احتمالی در آینده است.( بعلاوه نیروی دریایی آمریکا تعدادی ناوشکن و زیردریایی مجهز به موشکهای کروز در دریای مدیترانه دارد.
درحالیکه ارتش آمریکا همواره نظر مساعدی نسبت به حملات احتمالی نداشته است - و گفتگوی بین جان کری و رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گویای آن است- ارتش دستورات رئیس جمهور را بدون چون و چرا اجرا خواهد کرد.
3- دولت اوباما ممکن است اکنون با صدور دستور حملات نظامی امیدوار باشد به چالشهای راهبردی مهم بپردازد.توانایی آمریکا در زمینه سیاست خارجی با شکست فاجعه بار «خط قرمز» به شدت لطمه دیده است.
نویسنده مدعی شد: همچنین درحالیکه مذاکرات هسته ای با ایران همچنان به سختی پیش می رود، اقدام نظامی بر ضد اسد حاوی پیامی صریح خواهد بود و به ایران خاطرنشان می کند که مْهر رئیس جمهور هم شامل تیر است هم شاخه زیتون.
بالاخره اوباما ممکن است به طور واقع بینانه ای معتقد باشد که حمله به اسد احتمال اقدام نظامی یکجانبه اسرائیل بر ضد ایران را کاهش می دهد(احتمالی که بسیاری مفسران تا حد زیادی دست کم می گیرند).
انتهای پیام/