به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران نشست تخصصی مشترک ثبت احوال و مرکز آمار کشورهای ایران و ترکیه با موضوع ثبت تغییر نشانی و آمار مهاجرت برگزار شد.
معاون وزیر کشور و رییس سازمان ثبت احوال با اشاره به سه ماموریت حاکمیتی ثبت احوال گفت: این سازمان برای ثبت وقایع حیاتی چهارگانه راهبردی تحت عنوان ثبت در مهلت قانونی را تعیین کرده، به این صورت که مردم موظف هستند در ظرف مدت 15 روز واقعه ولادت و ظرف 10 روز واقعه وفات را به ادارت ثبت احوال گزارش دهند.
دکتر محمد ناظمی اردکانی با بیان اینکه ثبت ولادت و فوت در مهلت قانونی به ترتیب بالای 97 و 95 درصد است تاکید کرد: افرادی که خارج از مهلت قانونی اقدام به ثبت ولادت و یا وفات کنند طبق قانون بودجه برای آنها جریمه در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از اقدامات دیگر در خصوص ماموریت اول سازمان ثبت احوال گفت: ثبت وقایع حیاتی کشور توسط شبکهای بسیار گسترده و مطمئن که به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور متصل است انجام میشود و در این خصوص بالغ بر 40 هزار نفر ثبت یار با ثبت احوال همکاری دارند.
رییس سازمان ثبت احوال کشور، صدور شناسنامههای مکانیزه پایگاه محور را از مهمترین اقدامات ثبت احوال در راستای اتقان اسناد هویتی ایرانیان عنوان کرد و گفت: این اقدام جعل اسناد هویتی را به صفر میرساند.
ناظمی اردکانی با اشاره به اینکه در حدود 100 دستگاه اجرایی در کشور به پایگاه اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال متصل هستند و هویت مراجعین خود را از این طریق تصدیق میکنند گفت: استعلام ،احراز هویت و صدور کارت هوشمند ملی از جمله اقدامات دیگر ثبت احوال در اتقان اسناد هویتی ایرانیان است.
وی با اشاره به نوین سازی ثبت احوال در خصوص تکریم ارباب رجوع و رسیدن به سازمانی تمام الکترونیک ، آرشیو الکترونیکی اسناد هویتی ایرانیان را در این راستا دانست و گفت: بالغ بر 600 اداره در سراسر کشور به این اسناد دسترسی دارند و مردم در هر نقطه از کشور بدون نیاز به مراجعه به محل زادگاه خود میتوانند از خدمات ثبت احوال بهرهمند شوند.
در ادامه رییس صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران با تشکر از ثبت احوال در خصوص برگزاری این نشست و تبادل اطلاعات بین دو کشور ایران و ترکیه گفت: ترکیه سالها بر روی پروژه ثبت تغییر نشانی فعالیت داشته و تجربیات فراوانی در این زمینه کسب کرده که ایران میتواند از این تجربیات استفاده کند.
محمد هولکی اوز با بیان اینکه در بانکوک در سطح وزرا اجلاسی تحت عنوان هموطنی، تابعیت و هویت توسط برگزار خواهد شد اظهار امیدواری کرد: ایران و ترکیه در این اجلاس بتوانند از تجربیات یکدیگر بهرهمند شوند.
شایان ذکر است در ابتدای نشست، معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه این نشست با مشارکت صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در ایران برگزار میشود اظهار کرد: این نشست در راستای استراتژی صندوق جمعیت ملل متحد در زمینه ارتقای ظرفیت تولید ، تحلیل و انتشار آمارهای مورد نیاز نظام برنامهریزی، برگزار شده است.
مهندس حمید پارسایی تصریح کرد: این نشست تخصصی سه روزه بوده که در خصوص موضوعات "منابع اطلاعات مهاجرت، اعلام آن و انتشار آمارهای مربوطه"، "قوانین و مقررات ثبت تغییر نشانی برای اتباع مقیم داخل یا خارج از کشور، ضمانت اجرایی قوانین و هماهنگی بین دستگاهی" و "سیستمها و زیرساختهای مربوط به تعیین و تغییر نشانی و کاربرد آن" به تبادل نظر خواهند پرداخت.
گفتنی است، در روز دوم نیز نشستی مشترک در مرکز آمار ایران با موضوع نوآوری در سرشماری 2011 ترکیه، چالشها، ثبت جابجایی جمعیتی و الزامات قانونی مربوط به سرشماری برگزار میشود.
انتهایپیام/