به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛معاون آبخیزداری، اداره کل منابعطبیعی و آبخیزداری استان، گفت: با توجه به تغییرات اقلیم و روند کاهش آب در استان، میزان بارندگی و نزولات آسمانی، عملیات بیولوژیکی باید به سمت کاشت گونههای سازگار با خشکی و درختان مثمر که علاوه بر پوشش سبز و جنگلی موجب افزایش درآمد آبخیزنشینان و توانمندسازی آنها میشود، سوق داده شود.
موسوی افزود: عملیات جنگلکاری و توسعه فضای سبز از جمله کاشت درخت پسته باید در مناطق رها شده و فرسایشپذیر که حدود 15 هزار هکتار شناسایی شده با مشارکت آبخیزنشینان انجام گیرد.
وی تصریح کرد: این امر میتواند زنجان را به یکی از استانهای قطب تولید پسته تبدیل کند و باید از این فرصت به بهترین نحو بهره برد که قطعاً حاصل این کار را حوزهنشینان و هم مراتع استان خواهند برد.
این مسئول با تاکید بر اهمیت توسعه برنامههای آبخیزداری برای مدیریت بهتر آب در سطح استان، خاطر نشان کرد:آبخیزداری؛ مدیریت هماهنگ، یکپارچه و قانونمند منابعطبیعی است که متاسفانه در برخی بخشها نسبت به این موضوع بیتوجهی میشود؛ در حالی که با شناخت اهمیت موضوع میتوان مشکل بسیاری از مناطق را چه به لحاظ اکولوژیکی و چه اقتصادی حل کرد./س