به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، باقر شهنیزاده رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار داشت: علیرغم ایجاد مراکز دانشگاهی در رشته دندانپزشکی، ما شاهد شاخصهای پوسیدگی بالا در سراسر کشور هستیم، به طوری که وقتی یک کودک وارد مدرسه میشود، دارای 6 دندان پوسیده است، که این مسئله میتواند در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان فاجعهبار و یا در مناطق بالای شهر کمتر مشاهده شود.
وی با اشاره به ایجاد حدود 60 دانشکده دندانپزشکی و تربیت بالغ بر 30 هزار دندانپزشک در کشور عنوان کرد: متاسفانه هنوز با وجود این تعداد دانشکده و دندانپزشکان، آمار پوسیدگی دندانی کشور بالاست. زیرا ایامی که دانشکده دندانپزشکی تاسیس میکردیم، باید برنامههایمان نیز سلامتمحور تعریف میشد، ولی این در حالی است که برخی پروژهها اجرا شد ولی هیچ پیگیری در ادامه اجرای آن صورت نپذیرفت.
شهنیزاده در برنامه تلویزیونی پزشکی نبض که به چالشهای حوزه بهداشت و دندان میپرداخت، با به نقد کشیدن طرح فلورایدتراپی دانشآموزان عنوان کرد: این سوال پیش میآید که چطور اعتبارات اداره دانشکدههای دندانپزشکی داده میشود، ولی بیمهها فقط 2 درصد از اعتباراتشان مختص به مباحث بهداشت دهان و دندان علیالخصوص پیشگیری میشود. بنابر این وزیر بهداشت در این حوزه وظیفه سنگینی برعهده دارد.
رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: مشاهده میشود که به دلیل احداث دانشکدههای دندانپزشکی بحث میشود در حالی که این دانشکدهها براساس طرح آمایش سرزمینی صورت پذیرفت. بنابراین چرا اعلام نمیکنند که این طرح از کجا نشات گرفت که امروز ما شاهد بیکاری دندانپزشکان هستیم و پوسیدگی دندانهای ایرانیان نیز بالا رفته است.
بیکاری 30 درصد دندانپزشکان کشور
شهنیزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر 30 درصد از 30 هزار دندانپزشک تربیت شده کشور بیکار هستند. بنابراین باید برنامهریزیها در حوزه سلامت بهداشت دهان و دندان سلامتمحور باشد نه درمانمحور؛ و این در حالی است که وقتی بنده لیست اعضای شورای عالی دهان که توسط وزیر بهداشت منصوب شدند را مشاهده کردند دیدم که به جز دکتر خوشنویسان دیگر افراد این شورا تماماً افراد درمانمحور هستند.