رییس اداره حفاظت محیط زیست مسجدسلیمان ضمن توصیه به شهروندان در خصوص آتش افروزی در طبیعت، خواستار حفاظت و مراقبت جدی تر از جنگل ها شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ بهروز نجاتی با اعلام این خبر افزود : با فرارسيدن فصل گرما و خشكي، زمينه براي بروز آتش سوزي در جنگل ها و مراتع مهیا می شود و اين خطر از آن جهت اهميت دارد كه ناگهان عرصه هاي وسيعي از جنگل ها از بين مي روند.

نجاتی ادامه داد : آتش‌سوزی جنگل‌ها یکی از فجایع زیست‌محیطی به شمار می‌رود که هر از گاهی در یکی از جنگل‌های دنیا رخ می‌دهد و وسعت زیادی از این مناطق را با خاک یکسان می‌کند وجنگل های منطقه زاگرس به دلیل طبیعت زیبا و سرسبز بودن، همواره نقش مهمی در جذب گردشگری منطقه داشته و زمینه ی مساعدی برای امرار معاش و فعالیت دامداران و کشاورزان محسوب می گردد.

وی خاطر نشان کرد : وجود جنگل ها و مراتع سرسبز در رفع آلودگی هوا تأثیر زیادی داشته، اما متأسفانه جنگل ها و مراتع آگاهانه
یا نا آگاهانه دچار آتش سوزی گردیده و خسارات جبران ناپذیری به طبیعت و محیط زیست وارد
می کند .

وی با تشریح علل آتش سوزی در جنگل گفت : آتش سوزی منابع طبیعی به سه دسته حریق های عمدی که بوسیله انسان ایجاد می شود ، آتش سوزی در اثر بی احتیاطی و آتش سوزی های خود بخود تقسیم بندی می شود .

رییس اداره حفاظت محیط زیست مسجدسلیمان در خصوص خسارات ناشی از وقوع آتش سوزی در جنگل ها و منابع طبیعی گفت : آلودگی هوا، کاهش اکسیژن و شیوع بیماری های تنفسی، از بين رفتن پوشش گياهي، ايجاد زمينه فرسايش سريع خاك، شيوع آفات و امراض گياهي در مناطق سوخته شده و آسيب به محيط زيست از مهم ترین خساراتی است که در اثر آتش سوزی ها که بیشتر منشأ انسانی دارند، به طبیعت وارد می شود.

نجاتی تصریح کرد : با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و خشک بودن اشکوب کف جنگل (گیاهان مرتعی- علفی) شرایط برای بروز آتش سوزی مهیا می شود؛ بنابراین از کلیه ی شهروندان درخواست می شود از بر افروختن هر گونه آتش در محیط های طبیعی خودداری و در صورت نیاز حتماَ بعد از اتمام کار به خاموش نمودن آن به طور کامل اقدام نمایند و از روشن کردن آتش نزدیک درختان خودداری کنند. چرا که وجود گیاهان خشک در منطقه و گرمای هوا دو عامل اصلی وقوع آتش سوزی می باشد ./س


برچسب ها: حفاظت ، محیط ، زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.