سرهنگ مصطفایی درباره جرائم جنسی گفت: آمار جرائم جنسی در سال 92 نسبت به سال 91 ،‌4.1 درصد و تجاوز گروهی نیز 2.8 درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، سرهنگ هادی مصطفایی در نشست خبری به ارائه آمار جنایی کشور درسال 92 پرداخت و گفت: درتمام دنیا میزان وقوع قتل به صورت نرخ برای هر یکصد هزار نفر در یک سال محاسبه می شود که براین اساس نرخ متوسط قتل در کشور ما 2.5 است که نسبت به چهار سال گذشته کاهش داشته و براین اساس این نرخ درسال 89 ، 3.1 ، درسال (90) 2.9 و درسال ( 91) 2.6 بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه نرخ قتل در استانها با هم متفاوت است گفت: بالاترین نرخ قتل 8.5 است که مصلحت نیست استانش معرفی کنیم. استان دوم 5.1 و استان سوم 3.8 است و به همین ترتیب نرخها کاهش پیدا می‌کند اما استانهای مرکزی  و یزد با نرخ 1.4 و خراسان جنوبی 0.4 کمترین آمار را به خود اختصاص داده‌اند.

مصطفایی در ادامه با اشاره به اینکه تهران بزرگ رتبه دوم در قتل را دارد، افزود: معمولاً در اغلب کشورها نرخ قتل پایتخت بیش از متوسط کشور است اما چون قتلهای صورت گرفته درتهران در رسانه‌ها منعکس می شود درذهن و تصور عامه مردم این طور تداعی می شود که در تهران قتل بیشتری اتفاق می‌افتد.

معاون مبارزه با جرائم جنایی در خصوص ابزار استفاده در قتل عنوان داشت: دراین میان سلاح گرم  32.3 ، سلاح سرد 35.5 ،‌ضرب و جرح 13.4، خفگی 12.1 ، سایر موارد 6.2  درصد و اعلام نشده 0.5 را به خود اختصاص داده است که این آمار کاهش نسبی استفاده از سلاح سرد و افزایش استفاده از سلاح  گرم نسبت به سنوات گذشته را نشان می دهد.

مصطفایی همچنین از انگیزه‌های قتل سخن گفت و اظهار داشت: حدود 61 درصد قتلها بدون انگیزه قبلی بوده و در این میان نزاع و اختلاف 28 ، انگیزه‌های ناموسی و منکراتی 18.8 ، سرقتها 7.7 ، اختلافات خانوادگی  15.3 و سایر موارد از جمله اعتیاد 11درصد انگیزه ها هستند.

وی در ادامه به اصطلاح قتل توسط بستگان اشاره کرد و تصریح کرد: وقتی این اصطلاح را به کار می‌بریم کلیه مواردی را شامل می شود که نسبت فامیلی دارند چه نسبت دور و چه نسبت نزدیک که سهم این نوع از قتلها در سال 92 ، 31.9 بوده است و نسبت به سال 91 ، که 33.9 بوده است کاهش 2 درصدی داشته است  و حدود 11 درصد کاهش از نظر تعداد را داریم.

وی همچنین تاکید کرد: دراین نوع قتل سهم ارتباط زوجین( همسر کشی) بیش از بقیه است که این عدد 19.8 است و کاهش 3.4 درصدی را نشان می‌دهد.

وی در خصوص بحث جنسیت مقتولین بیان داشت: سهم مقتولین مونث 28.8 درصد است که درمجموع 62 درصد از قربانیان مونث  توسط بستگان خود به قتل رسیده‌اند.

معاون مبارزه با جرائم جنایی در خصوص آمارهای آدم ربایی افزود: طبق سیاست کلی ناجا آدمریایی در کشور به یک سوم کاهش پیدا کرده و به نرخ 0.43 رسیده است.

وی در ادامه تصریح کرد: 46 درصد از آدم ‌رباییها مستقیماً با  مسائل موادمخدر و موارد آن ارتباط داشته‌اند. 19 درصد مربوط به اخاذی ، 5 درصد انتقام جویی ، 6 درصد مسائل منکراتی و 4.5 درصد اختلافات خانوادگی بوده است که بالاترین نرخ متعلق به یکی از استانها با 3.3 و یک استان دیگر 2.1 است و بقیه استانها کمتر از 1 درصد است .

وی در ادامه به جرائم جنسی اشاره کرد و گفت: آمار جرائم جنسی در سال 92 نسبت به سال 91 ،‌4.1  و تجاوز گروهی نیز 2.8  درصد کاهش داشته است. در این میان دو استان در این جرائم شرایط نامناسبی دارند که آمارهای 7.3 و 4.8 درصدی را به خود اختصاص داده اند اما در 13 استان این آمار کمتر از 1 درصد است.

وی در خصوص نحوه وقوع این جرائم گفت: شکل فریب و اغفال بیشتر از بقیه دیده شده که با ارتقاء سطح آگاهی و هوشیاری نوجوانان می توان تاثیر بسیار مناسبی در کاهش این آمارها داشته باشد.

وی در خصوص آمار سرقتهای مسلحانه ابراز داشت: این سرقتها 1.6 درصد کاهش داشته که از نظر تعداد عدد 10 بوده است و درصد کشفیات سرقتهای مسلحانه رقم 75 فقره کشف بوده که بالاترین درصد کشفیات  سرقتهای مسلحانه در 13سال اخیر را نشان می دهد.

** 87 درصد سرقتهای مسلحانه در 8 استان اتفاق افتاده است

وی در ادامه تصریح کرد: در سال 92 با تلاش و کوششی که درنقاط مختلف کشور کارآگاهان جنایی داشته اند 70 باند مهم شناسایی و منهدم و تعداد 294 نفر دستگیر شدند.

این مقام مسئول انتظامی دامه داد: آمار سرقتهای مسلحانه از بانک درصد انگشت شماری بوده است اما 26 درصد سرقتهای مسلحانه خرده سرقت ، 22 درصد سرقت خودرو ، 10 درصد موتورسیکلت و در مجموع بانک و طلا فروشی کمتر از 2 درصد را تشکیل داده‌اند.

مصطفایی در ادامه افزود: درسال گذشته در پیگیری پرونده‌های معوقه گام خوبی برداشتیم که در بحث قتل 400 پرونده قتل سنوات گذشته را کشف کردیم.

وی همچنین در خصوص قتلهای سریالی گفت: درسال 92 سه پرونده قتل سریالی داشتیم که با ساز و کارهای پیش بینی شده این پرونده‌ها کشف شد درصورت عدم کشف به تعداد بالای قتلها می‌ رسیدند.

وی درخصوص شایعات قتلهای زنجیره ای در بعضی از استانها کشور گفت: اگر ارتباطی بین چند حادثه بوجود بیاید دست اندر کاران نیروی انتظامی زودتر از همه متوجه می شوند بنابر این اگر در جایی قتل سریالی اتفاق بیافتد پلیس اولین کسی است که متوجه این موضوع می‌شود.

مصطفایی گفت: من با اطمینان در مورد شایعات قتلهای سریالی می‌گویم هیچ پرونده ایی نیست که ما بین آنها ارتباطی را تشخیص داده باشیم که قتل سریالی است.

وی در پایان در خصوص برنامه های آتی گفت: ساماندهی افراد گمشده نیاز به توجه بیشتری دارد البته 85 تا 90 درصد افرادی که برای آنها پرونده تشکیل می دهند خودشان مراجعه می کنند. در این میان به نظر می‌اید مردم انتظار خدمات بیشتری از پلیس را دارند با وجود اینکه گم شدن بعد جرم و جنایی ندارد اما مهمترین اولویت در حوزه جرائم جنایی بحث ساماندهی امور افراد گمشده است.

معاون مبارزه با جرائم جنایی خاطر نشان کرد: تشکیل مرکز، اختصاص شماره خاص، پاسخگویی و کمک به قربانیان جرم و جنایت از دیگر برنامه‌های درنظر گرفته شده در سال جاری است تا آثار تخریبی فرد کاهش یابد.

انتهای پیام/
برچسب ها: متفاوت ، کاهش ، آمار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.