به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، دانشمندان با استفاده از شبیهسازی کامپیوتری توانستند نقشهای سه بعدی از تحولات کیهان را که شامل، انفجار ستارگان ، تغییر و تحولات خوشه های کهکشانی و سایر رخدادها در ۱۳.۸۲ میلیارد سال پیش است را در مکعبی به ضلع ۳۵۰ میلیون سال ارائه کنند.
دانشمندان می گویند این تصویر چگالی ماده تاریک در سمت چپ و تراکم گازها در سمت راست را در شبیه سازی کامپیوتری تکامل کیهان از زمان بیگ بنگ، تاکنون نشان می دهد. شبیه سازی های کامپیوتری جدید ویژگی های از قبیل توزیع کهکشان ها و ترکیب آنها را نشان می دهد.
این شبیه سازی کار مشترک دانشگاه MIT و مرکز هاروارد اسمیتسونین در رشته اختر فیزیک است. پیش از این پروژه هیچ شبیه سازی قادر نبود تا ابعاد جهان را چه در مقیاس بزرگ و چه در مقیاس کوچک با جزییات کامل به طور همزمان ارائه کند. به گفته مارک ولگزبرگر، محقق پروژه، شبیه سازیهای اولیه اغلب در مدل سازی اجزا کیهان دچار مشکل بود.
شبیه سازی اجرامی مانند انفجار ابر نواخترها و سیاه چالههای بزرگ اغلب با مشکل همراه بود، اما محققان با استفاده از برنامههای اختصاصی شبیه سازی ابتدا قوانین اصلی فیزیکی را پیاده سازی و سپس اجزای اصلی را با جزییات کامل به این طرح فیزیکی اضافه کردند.
شبیه سازی Illustris ترکیب واقعی از کهکشانهای مارپیچی مانند کهکشان راهشیری و کهکشانهای بیضوی را ارائه کرده و ظاهرا از ده میلیارد دقیقه قطعه ویدئویی در یک فضای مجازی به ابعاد تقریبی ۳۵۰ در ۳۵۰ میلیون سال نوری ساخته شده است.
محققان برای طراحی این شبیه سازی بیش از ۵ سال زمان صرف کردند؛ در این شبیهسازی از یک برنامه کامپیوتری پیچیده برای بازسازی تکامل جهان با صحت بالا استفاده شده است که شامل ماده معمولی و ماده تاریک با استفاده از ۱۲ میلیارد پیکسل سهبعدی است.
کارشناسان می گویند محاسبات واقعی در مدت ۳ ماه با استفاده از ۸۰۰۰ واحد پردازش مرکزی (CPU) با پردازش موازی انجام شد؛ در صورت استفاده از یک کامپیوتر معمولی، محاسبات بیش از ۲۰۰۰ سال بطول انجام شده است که در آن بیش از ۴۱ هزار کهکشان را در مکعب فضای شبیهسازی شده محاسبه کردند.
انتهای پیام/