سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC ) گفت: نتایج رتبه بندی دانشگاه‌های آسیا برای سال 2014 میلادی بدون احتساب کشورهای خاورمیانه امروز منتشر شد و بر اساس این رتبه بندی برترین جایگاه متعلق به دانشگاه ملی سنگاپور است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران دکتر جعفر مهراد سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC ) با اعلام این خبر افزود: دانشگاه ملی سنگاپور در این رتبه بندی با کسب امتیاز 100 در جایگاه اول نشسته است. رتبه دوم به انستیتو علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی با امتیاز 99.5 تعلق دارد. دانشگاه هنک کنگ با امتیاز 99.3 در مرتبه سوم قرار دارد. 
 
رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: دانشگاه ملی کره جنوبی، علوم و فناوری هنگ کنگ، دانشگاه چینی هنگ گنک، دانشگاه فنی نانیانگ در سنگاپور، دانشگاه پکن، دانشگاه علوم و فناوری پوهانگ در کره جنوبی و دانشگاه توکیو به ترتیب رتبه‌های چهارم تا دهم را در اختیار دارند. امتیازات مکتسبه بسیار نزدیک به هم و در دامنه‌ای بین 98.7 و 95.9 قرار دارند. 
 
وی ادامه داد: بدین ترتیب نخستین دانشگاه چین و ژاپن به ترتیب در جایگاه 8 و 10 رتبه بندی برترین دانشگاه‌های آسیا نشسته اند. دانشگاه مالایا در مالزی نخستین دانشگاه برتر این کشور با امتیاز 80.4 در رتبه 32 دانشگاه‌های برتر آسیا قرار دارد. 
 
رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اضافه کرد: نخستین موسسه آموزش عالی هندوستان یعنی انستیتو فنی دهلی با کسب امتیاز 74.5  رتبه 38 را به دست آورده است. 
 
مهراد درباره تعداد دانشگاه‌های هر کشور دراین رتبه بندی گفت: در مجموع از بین 50 دانشگاه برتر این رتبه بندی ژاپن با 13 دانشگاه، چین با 9 دانشگاه، کره جنوبی با 9 دانشگاه، هنگ کنگ و تایوان هرکدام با 6 دانشگاه، هند، تایلند و سنگاپور هر کدام با 2 دانشگاه و مالزی با یک دانشگاه دارای دانشگاه برتر و ممتاز آسیا هستند. 
 
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه‌های کبانگسان با امتیاز 65.4 ، Sains با امتیاز 64، UTM با امتیاز 59.6 و پوترا با امتیاز 57.2 در مالزی رتبه‌های 56، 57، 66 و 76 دانشگاه‌های برتر آسیا را از آن خود کرده اند. 
 
سرپرست ISC گفت: در پاکستان انستیتو مهندسی و علوم کاربردی با امتیاز 49.6 رتبه 106 را در اختیار دارد. دومین دانشگاه برتر پاکستان دانشگاه آقاخان دارای رتبه 116 است. رتبه دانشگاه قائد اعظم در این کشور 123 است و دانشگاه ملی علوم و فناوری اسلام آباد موفق به کسب رتبه 129 شده است. دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی با امتیاز 41.5 در رتبه 145 قرار دارد. 
 
وی اظهار داشت: بدین ترتیب، از کشورهای اسلامی، پاکستان با 4 دانشگاه و مالزی با یک دانشگاه دارای برترین دانشگاه در فاصله 101 تا 150 هستند. رتبه دانشگاه برونئی دارالسلام و دانشگاه داکا در دامنه بین 171 تا 180 قرار دارد. دانشگاه لاهور پنجمین دانشگاه پاکستان است که رتبه ای بین دامنه 181 تا 190 کسب کرده است. 
 
مهراد درباره چگونگی انجام این رتبه بندی گفت: برای رتبه بندی دانشگاه‌های برتر آسیا از 9 شاخص استفاده شده است: 30 درصد به شهرت و اعتبار دانشگاه، 10 درصد به شهرت و اعتبار کارفرمایان، 20 درصد به نسبت استاد دانشجو، 15 درصد به استناد به هر مقاله ( مستخرج از اسکوپوس)، 2.5 درصد به اعضای هیئت علمی بین المللی،2.5 درصد به دانشجویان بین المللی، 2.5 رصد به برنامه مبادله دانشجو در دانشگاه های کشور، و 2.5 درصد به برنامه مبادله دانشجو در دانشگاه های خارج از کشور. 
 
وی افزود: هنگ کنگ و ژاپن در یک دهه گذشته برترین دانشگاه‌های آسیا را به خود اختصاص داده بودند. امسال وضعیت متفاوت است. به طوری که دیدیم سنگاپور و کره در بین 10 دانشگاه نخست پیشگام هستند. سرمایه گذاری فزاینده دولتی، برنامه های بین المللی سازی همراه با همکاری های گسترده بخش خصوصی به موفقیت سنگاپور و کره جنوبی منجر شده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار