اختلال دو قطبی از دسته بیماری‌های خلقی است که در دو نوع شیدایی و افسردگی بروز می‌کند.

دکتر غلامرضا حاجتی، متخصص اعصاب و روان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اختلال دو قطبی یک بیماری حاد است که در صورت بروز حمله حتما باید درمان شود. 

وی با اشاره به اینکه این بیماری خلقی است، افزود: تنها یک درصد مردم دچار این بیماری می‌شوند که تحت تاثیر آن خلق و خوی بیمار دچار تغییر شده و موجب بروز اختلال رفتاری در فرد می‌شود. 

وی افزود: این بیماری به دو دسته نوع یک، همراه با شیدایی و نوع ۲، همراه با افسردگی تقسیم می‌شود و عمدتا شروع این بیماری با تظاهر به شیدایی است. 

دکتر حاجتی تصریح کرد: حواس پرتی و پرش افکار به گونه‌ای که فرد نتواند یک گفتگو را به درستی پیش ببرد، عدم نیاز به خواب و فعالیت بیش از اندازه فرد از نشانه‌های بروز این بیماری است. 
همچنین خود بزرگ بینی، تحریک پذیری و پرخاشگری از دیگر نمودهای این بیماری است که در صورت مشاهده ۴ نشانه فرد شیدا و دچار اختلال دو قطبی محسوب می‌گردد و می‌بایست درمان او آغاز شود. 

این متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: باید توجه داشت که در دوران نوجوانی سیری از تحولات، علائم و اختلالات رفتاری بروز می‌کند که ممکن است اشتبا‌ها بیماری تلقی شوند اما واقعیت این است که این تغییرات هورمونی بوده و غالباً گذراست. 

حاجتی در خصوص راههای درمان این بیماری گفت: درمان اساسی اختلال دوقطبی، درمان دارویی در دوره بستری و پس از آن می‌باشد البته در موارد خاص از ECT یا‌‌‌ همان درمان با شوک الکتریکی نیز صورت می‌گیرد. 

وی افزود: افراد مبتلا به این بیماری حدود ۱۰بار در زندگی مورد حمله قرار می‌گیرند که هر حمله ۳تا۶ ماه طول می‌کشد و در صورت تجربه شیدایی بیش از یک بار دوره درمان می‌بایست مادام‌العمر باشد. 

انتهای‌پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار