«سعود الفیصل»، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، روز سه‌شنبه پس از گذشت ماه‌ها روابط سرد بین دو کشور، با هدف پایان دادن به اختلافات و بحران‌های منطقه‌ای به ویژه در سوریه، با همتای ایرانی خود تماس گرفت.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه انگلیسی "گاردین" در مقاله‌ای به قلم "مارتین چولو" می‌نویسد: ‌عربستان سعودی از محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای سفر به این کشور و دیدار مقامات ارشد این دو قدرت برتر منطقه، دعوت به عمل آورد. 

*** دعوت عربستان سعودی از وزیر امور خارجه ایران پس از گذشت ماه‌ها روابط سرد بین دو کشور
«سعود الفیصل»، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، روز سه‌شنبه پس از گذشت ماه‌ها روابط سرد بین دو کشور، با هدف پایان دادن به بحران‌های منطقه‌ای به ویژه در سوریه، با همتای خود در تهران تماس گرفت. وی گفت: «ایران یک همسایه‌ است، ما با آن‌ها در ارتباط هستیم و با آن‌ها مذاکره خواهیم کرد. ما با آن‌ها گفت و گو می‌کنیم، با این امید که اگر در این بین اختلاف نظری وجود دارد، با تلاش هر دو کشور برطرف گردد و امیدواریم که ایران به بخشی از تلاش‌ها برای امن کردن منطقه تبدیل شود نه این که خود بخشی از مشکل باشد. 

*** تلاش آمریکا برای تنش‌زدایی بین ایران و عربستان سعودی
آمریکا در تلاش است تا علیرغم بی‌اعتمادی عمیق بین این دو قدرت بزرگ منطقه، ریاض را برای سازش و توافق با ایران متقاعد کند. «چاک هگل»، وزیر دفاع آمریکا، برمبنای اظهارات حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران در اوایل امسال که اعلام کرده بود خواهان بهبود روابط است، اواخر این ماه، در تلاش برای تنش‌زدایی بین این دوکشور، به عربستان سعودی سفر می کند.
دعوت ریاض از وزیر امور خارجه ایران، به دنبال نشانه‌های روشنی حاکی از اینکه برخی از مسائل منطقه به آرامی و با رضایت طرفین فروکش کرد، صورت گرفت. دو ماه پیش، پس از گذشت 10 ماه فلج سیاسی، دولت جدید لبنان، جایی که عربستان سعودی و ایران، بازیگران کلیدی چارچوب سیاسی شکننده این کشور به شمار می‌روند، تشکیل شد.

*** تلاش ریاض برای سقوط بشار اسد ادامه دارد
به علاوه، لفاظی‌های سیاسی در بحرین که پیش از طغیان مردم این کشور در سال 2011، مایه نفاق بین دوکشور به شمار می‌رفت نیز فروکش کرده است.
با این وجود، بحران سوریه، هنوز به عنوان یک موضوع مهم مورد اختلاف بین دو کشور، باقی مانده است. همانطور که پیش‌بینی‌می‌شد، «اخضر ابراهیمی»، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، روز سه‌شنبه از سمت خود استعفا داد.
با گذشت سه سال از جنگ داخلی سوریه، ریاض همچنان برای سقوط بشار اسد تلاش می‌کند. تهران نیز به همان اندازه تمایل دارد که بشار اسد در راس قدرت باقی مانده و یا دست کم سیستم‌ها و ساختارهای حکومت وی حفظ شوند. هر دو کشور از نیروهای مخالف در جنگ داخلی سوریه حمایت می‌کنند. ایران از حزب الله و نیروهای دولت سوریه حمایت می‌کند، در حالیکه عربستان سعودی از گروه‌های شورشی در جنوب سوریه و در نزدیک مرزهای ترکیه حمایت می‌کند که «جبهه انقلابیون سوریه»، به عنوان یکی از دو جناح اصلی مخالف، ذینفع اصلی این کمک‌ها به شمار می‌رود.

*** رهبران سعودی، استراتژی آمریکا در منطقه را به دقت زیر نظر دارند
رهبران سعودی، استراتژی آمریکا در منطقه و تلاش آن برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره، جایی که می‌تواند نقش مهمی در دستیابی به یک راه حل در مورد بحران سوریه و دیگر مسائل مهم منطقه ایفا کند، به دقت زیر نظر دارند. 
در حالیکه باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در تلاش است تا با ایران به توافق برسد و در ازای دریافت امتیازات جامع از سوی ایران در خصوص برنامه هسته‌ای خود، به تحریم‌های سنگین اقتصادی علیه این کشور پایان دهد، عربستان همانند رژیم صهیونیستی و قدرت‌های غربی مدعی‌ است که ایران در برنامه هسته‌ای‌ خود به دنبال دستیابی به قابلیت تولید سلاح هسته‌ای است. این در حالی است که ایران این ادعا را رد می‌کند و تاکید دارد که فعالیت‌های هسته‌ای‌ آن ماهیتی صلح‌آمیز دارد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار