معصومه حاتمی، روانشناس درگفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: جوان در مرحله نوجوانانی انسان به جنبههای فردی خود اهمیت میدهد و نوجوان در خودش فرو میرود ودرباره خودش فکر میکند و میخواهد از رمز و راز حیات آفرینش آگاهی پیدا کند و افق و پهنه اندیشه وتفکرش گسترش پیدا میکند و میخواهد از جهان و اطرافیان سر درآورد.
وی در ادامه افزود: تلاشها و کارهای نوجوان در این مرحله پنهان و درونی میشوند و سعی میکند خود را مستقل بداند و از صورت کودکانه بیرون میآید اما باید در تربیت روانی نوجوان اصولی مطرح میشوند که باید توسط خانوادهها رعایت شود.
به عنوان مثال باید درباره تکامل شخصیت او به نوجوان کمک کنیم و به او القا کنیم که میتواند روی پای خود بایستد و او را تشویق به خود شناسی، خود اندیشی و آگاهی نسبت به وظایف خود و شناخت وظایفش کنیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: همچنین خانوادهها باید با زمینهسازی در نوجوان در او برای داشتن استقلال در انجام وظیفه و بیرون آمدن از فضای کودکی و وابستگی شدید کمک کنند و با ایجاد جرأت و تقویت شخصیت و روحیات او به او کمک کنند تا در برابر سختیها و شکستها مقاوم باشد به گونهای که بتواند این نوع توجه و تربیت زمینهسازی برای تسلط و مدیریت احساسات و زندگی او گردد.
این روانشناس در پایان با استناد به اهمیت توجه به اصول تربیتی و رعایت صحیح اصول تربیت روانی تصریح کرد: با توجه به عزت نفس و شخصیت نوجوان میتوانیم او را برای رویایی و آمادگی در برابر مشکلات یاری کنیم.
انتهای پیام/