هفتمین همایش سراسری بهداشت روانی دانشجویان، دیروز با حضور یک هزار شرکت کننده در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان ، این همایش با هدف شناخت و اطلاع از آخرین روش های علمی و کاربردی ارتقای سلامت روانی دانشجویان از طریق تبادل تجربیات بین متخصصان و کارشناسان دانشگاهی و شاغلین در مراکز مشاوره، به مدت دو روز برگزار می شود.
دبیر علمی همایش بهداشت روانی دانشجویان در آیین آغازین آن گفت: این همایش در 14 سال قبل پایه گذاری و هر دو سال یکبار در یکی از دانشگاه های کشور برگزار شده است.
«
حمید یعقوبی» با بیان اینکه در این مدت بیش از پنج هزار مقاله علمی به دبیرخانه همایش ارسال شده، افزود: تعداد مقالات ارسالی در دو دوره اخیر رشد زیاد داشته است.
وی گفت: یکهزار و 800 عنوان مقاله به دبیرخانه هفتمین همایش بهداشت روانی دانشجویان رسید که از میان آنها 440 مقاله پذیرش شد.
وی اضافه کرد: بیشترین مقالات رسیده در باره بهداشت روانی و شیوع شناسی اختلالات، مسائل تحصیلی و شغلی، سوء مصرف مواد و درمان و مداخله است.
یعقوبی برگزاری هفت میزگرد تخصصی در هفتمین همایش بهداشت روانی دانشجویان کشور را یکی از برنامه های ویژه این دوره خواند و گفت: این میزگردها در باره پیشگیری از مصرف مواد در دانشگاه ها، ازدواج، خوابگاه، حقوق، مشاوره تحصیلی و شغلی، فضای مجازی و چالش های مدیریت بحران خودکشی در دانشجویان است.
دبیر علمی همایش بهداشت روانی دانشجویان با بیان اینکه این گردهمایی علمی برای کمک به ارتقای کیفی خدمات رسانی به دانشجویان پایه گذاری شد، افزود: هدف ما ایجاد پیوند بین پژوهش و کاربرد آن در حوزه سلامت روانی دانشجویان است.
وی با بیان اینکه میانگین تعداد جلساتی که دانشجویان به مراکز مشاوره مراجعه می کنند کم است، اظهار کرد: لازم است که دانشگاه ها به سمت ارائه خدمات درمانی در زمینه مصرف مواد مخدر حرکت کنند.
وی با اشاره به برخی از فعالیت های مراکز مشاوره دانشجویی گفت: مداخله در بحران به ویژه در زمینه خودکشی از جمله این فعالیت هاست.
یعقوبی با تاکید بر اینکه وقتی خودکشی در دانشگاهی اتفاق می افتد حاشیه زیاد به همراه دارد، افزود: لازم است مراکز مشاوره دانشگاه های بزرگ به سمت احداث کلینیک های درمانی و مداخله در بحران حرکت کنند.
سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم مشاوره تحصیلی را وجه تسمیه اصلی مراکز مشاوره خواند و تصریح کرد: امروز با افت انگیزه تحصیلی به دلیل نبود فرصت های شغلی در بین دانشجویان مواجهیم.
این کارشناس با تاکید بر اینکه مراکز مشاوره نباید منتظر مراجعه کردن دانشجویان باشند، گفت: این مراکز باید پویا باشند و خود به میان دانشجویان در مکان هایی مانند خوابگاه بروند.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این آیین گفت: اگر محیطی سالم، با نشاط و بدون تنش در دانشگاه ایجاد شود تاثیر مهمی در آموزش و پژوهش خواهد گذاشت.
«
سید ظفرالله کلانتری» با بیان اینکه مراکز مشاوره نقش اساسی در این زمینه دارند، افزود: دانشجویان خوابگاهی کشورمان از نظر افسردگی، بی انگیزگی، بی تفاوتی و آسیب های اجتماعی وضع مطلوب ندارند که یکی از اهداف برگزاری این همایش شناسایی راهکاری برای این معضلات است.
وی همچنین به سابقه 36 ساله دانشگاه صنعتی اصفهان اشاره و اظهار کرد: این دانشگاه دارای 10 هزار دانشجو و 450 عضو هیات علمی است.
وی اضافه کرد: از میان دانشجویان دانشگاه یکهزار و 200 نفر در مقطع دکترا، چهار هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و چهار هزار و 800 نفر در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند.
وی با بیان اینکه 60 درصد دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان پسر هستند، افزود: حدود نیمی از دانشجویان در خوابگاه ها بسر می برند چرا که دانشگاه صنعتی اصفهان از معدود دانشگاه هایی است که به همه دانشجویان غیر بومی خوابگاه می دهد.
وی ادامه داد: دوری دانشگاه صنعتی اصفهان از شهر و پذیرش زیاد دانشجویان خوابگاهی شرایط خاصی را برای ما ایجاد کرده است.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان همچنین به رتبه چهارم دانشگاه در زمینه تولید علم در میان دانشگاه های کشور اشاره و اظهار کرد: این دانشگاه در بین یکصد دانشگاه جوان برتر دنیا و یکصد دانشگاه برتر قاره آسیا قرار دارد.
به گفته وی در سال 2013 حدود یک هزار و 50 مقاله علمی از این دانشگاه در نشریات معتبر علمی نمایه شده است.
هفتمین همایش بهداشت روانی دانشجویان با همکاری دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان روزهای 21و 22 اردیبهشت در اصفهان برگزار می شود.


انتهای پیام/ش/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.