رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: تغییرات دمایی، بارش تگرگ و جاری شدن سیل در سال جاری 8 هزار و 639 میلیارد و397 میلیون ریال به باغات و مزارع این استان خسارت زد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ،مهری در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود: این میزان خسارت به واسطه بارش برف در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین و همچنین بارش تگرگ و جاری شدن سیل در هفته نخست اردیبهشت(یکم الی سوم اردیبهشت) به بخش کشاورزی استان وارد شده است.

وی با بیان اینکه میزان خسارت‌های وارده به محصولات کشاورزی استان بر اثر بارش تگرگ اخیر به مدیریت بحران استانداری گزارش شده است افزود: با توجه به برآورده‌ها 27هزار و 852 تن میزان خسارت وارده شده به محصولات کشاوزی آذربایجان شرقی بر اثر بارش تگرگ بوده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه بر اثر بارش تگرگ، 3 هزارو 893 هکتار از اراضی زراعی و باغات استان با درصد 30 تا 80 خسارت وارد شده است، خاطرنشان کرد: ارزش ریالی میزان محصولات خسارت دیده بر اثر تگرگ 337 میلیاردو 291 میلیون ریال برآورد شده است.

وی با بیان اینکه محصولات کشاورزی در استان آذربایجان شرقی همه ساله با وقوع عوامل خسارت زا مانند سرمای زودرس پاییزه، سرمای دیررس بهاره ، باران خارج از فصل،بارندگی سیل آسا، خشکسالی، تگرگ و... خسارات زیادی را متحمل می شود افزود: در سالجاری با وقوع سرمای دیررس بهاره ، بارش شدید تگرگ و جاری شدن سیل به بیش از 523 هزارو 886 تن از محصولات کشاورزی استان به ارزش 8 هزارو 632 میلیاردو 397 میلیون ریال خسارت وارد شد.

مهری با بیان اینکه در راستای مقابله با خسارت عوامل طبیعی ، سازمان جهادکشاورزی استان با انجام خدمات فنی و ارائه راه کارهای ترویجی و اطلاع رسانی به موقع تا حد امکان از وقوع خسارت هنگفت جلوگیری می کند افزود: در این زمینه با استفاده از اهرمهای فنی و حمایتی مانند توسعه فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی، تعیین مناطق مناسب برای کشت و پرورش محصولات زراعی و باغی، ارائه روشهای مناسب احداث باغ و کاشت مزارع در شیب های مختلف اراضی، مدیریت تاریخ کاشت و تاریخ شروع و قطع آبیاری محصولات زراعی و باغی ، استفاده از ارقام و واریته ها و پایه های متحمل به خسارت سرما، تغذیه مناسب باغات و مزارع با هدف القاء مقاومت به خسارت سرمای زمستانه، استفاده از روغن ها و ترکیبات ضدسرما و ایجاد کننده تاخیر در شروع رشد جوانه ها در بهار ، ترویج استفاده از پلار باغی، چاهک معکوس ، استفاده از مواد دودزا و آتش زا، روشهای آبیاری و استفاده از پنکه های باغی و دستگاه های ضدتگرگ از جمله روشهای مقابله با خسارات عوامل طبیعی غیرمترقبه می باشد.

وی با بیان اینکه در سالهای اخیر سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با مشارکت بهره برداران بخش کشاورزی ، هشت دستگاه توپ ضدتگرگ را در شهرستانهای جلفا، اهر و مراغه نصب و راه اندازی نموده است افزود: این دستگاه های الگویی نصب شده در جریان وقوع تگرگ در اردیبهشت ماه سالجاری قریب به یک هزار هکتار از باغات را از خسارت تگرگ مصون نگه داشتند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی علیرغم تلاشهای شبانه روزی کارکنان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی ، از کلیه متخصصین و کارشناسان مراکز علمی و پژوهشی شاغل در کشور در زمینه راهکارهای مقابله و کنترل خسارت سرمازدگی تقاضای همکاری و مساعدت را دارد./س
 
 
 

 

برچسب ها: محصولات ، کشاورزی ، خسارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.