به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه پرویز ریاضیفر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بورالان ماکو به دلیل موقعیت اقلیمی و توپوگرافی خاص با عارضه بیابانزایی مواجه بوده و این مسئله مشکلات عدیدهای را برای روستاییان و راههای مواصلاتی منطقه ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی جزو پنج استانی بوده که اخیرا از ترسیب کربن استفاده کرده، ادامه داد: طرح ترسیب کربن در منطقه بورآلان ماکو به منظور توانمندسازی جوامع محلی در حال اجرا است.
ریاضیفر خاطرنشان کرد: ایجاد معیشتهای جایگزین و ترویج صنایع دستی با ایجاد کارگاههای دستی و صنعتی برای جلوگیری از فشار بر مراتع از برنامههای مورد نظر در منطقه بورالان ماکو است.
وی اعلام کرد: درخصوص ایجاد اشتغال به منظور تغییر معیشت دامداران منطقه از رمهگردانی سنتی به سایر مشاغل کشاورزی نسبت به انتقال آب از رودخانه قره سو به اراضی مستعد کشاورزی منطقه اقدام شده است تا با توسعه زراعت آبی در اراضی مستعد منطقه و ایجاد منابع معیشتی جایگزین برای دامداران منطقه ضامن بقای عملیات بیابانزدایی در منطقه باشد.
ریاضیفر با بیان اینکه برای بیش از یک هزار نفر روز از ساکنان و بهرهبرداران محلی کلاسهای ترویجی و آموزشی برگزار شده است، افزود: در سطح 15 هزار هکتار از مناطق بحرانی و 45 هزار هکتار از مراتع ییلاقی و روستایی منطقه مدیریت چرا و کنترل دام انجام شده است.
وی اجرای عملیات بیولوژیکی 150 هکتار، کاشت نهال اسکنبیل در سطح 300 هکتار، حفاظت و قرق در سطح 15 هزار هکتار، کاشت نهالهای مقاوم به خشکی در سطح 70 هکتار، بذرکاری و کپهکاری در سطح 15 هزار هکتار و حصارکشی توام با قرق در سطح یک هزار و 100 را از اقدامات انجام شده در منطقه بورالان ماکو برشمرد.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی در پایان با بیان اینکه اعتبارات مصوب سال 92 در راستای اصلاح و احیای بیابان در آذربایجان غربی 577 میلیون تومان بوده، اضافه کرد: از این میزان 218 میلیون تومان تخصیص یافته است/ س