مشخصات اقتصاد دانش بنیان سه مشخصه صنعتی؛ زایش، پویایی و پایداری است.

وحید احمدی معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات وفناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: در طی بازدیدی که از شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما داشته‌ام، باید بگویم که اقتصاد دریا و خشکی به جز با تحقیقات و فناوری و تلاش علمی جلو نخواهد رفت و طبیعی است که ما ظرفیت‌های خیلی زیادی در کشور داریم یک زمانی شاید مجموعه افرادی که در حوزه‌های دریای می‌خواستند صحبت کنند، انگشت شمار بودند ولی الان خوشبختانه با مجموعه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مرتبط، صنایع ما حرف برای گفتن دارد. 

وی افزود: در خصوص پژوهش علی رغم شعاری که داده می‌شود و صحبت‌های که می‌شود وقتی که می‌خواهند پول داده شود اول پول‌های جاری و ضروری و عمومی داده می‌شود بعد اگر پولی باقی ماند که معمولا نمی‌ماند برای پژوهش اختصاص می‌یابد. با عنایت به اینکه در خود پژوهش ما نیز اولویت‌های مختلفی داریم و پژوهش در دریا در خیلی از مجموعه‌های تصمیم گیر جز اولویت‌های اول تلقی نمی‌شود و واقعیت امر این است خیلی از این پژوهش‌ها چون ناشناخته است ما نمی‌توانیم دامنه گسترش و دخالت در ایفای نقش برای مردم را پیش بینی کنیم. 

احمدی تصریح کرد: وقتی در صنعت هسته‌ای ورود پیدا کردیم، ابتدا برای مردم روشن نبود. به هر کسی می‌گفتی برق بهتر است یا صنعت هسته‌ای یا نفت، می‌گفتند که معلوم است که برق و نفت! هر جا که صحبت می‌شد صنایع هسته‌ای در گروه دسته سوم قرار می‌گرفت

وی در ادامه گفت: خیلی از این صنایع و فناوری‌ها جنبه فرا رشته‌ای دارند. بدین معنی که وقتی شروع می‌شود مجموعه‌ای از دانش‌های انباشه و مرتبط را احیا می‌کند. 

احمدی اظهار داشت: علم اقیانوس‌شناسی مجموعه‌ای از علوم پایه، علوم انسانی، مکانیک، برق و الکترونیک است، من با تجربه طولانی که هم در دانشگاه و هم در صنعت کار کرده‌ام، می‌گویم نمی‌شود آنها را از هم جدا کرد. 

وی اظهار داشت: بعضی از این مسایل جنبه حیاتی پیدا می‌کنند و اگر ورود پیدا نکنید از غافله علمی و فناوری دنیا عقب می‌افتید. در برخی از مسایل اگر ورود پیدا کنید خیلی از مشکلات دیگر را نیز می‌توانید حل کنید چنانچه اگر ما بتوانیم بسیار از این فناوری‌ها را با توجه به نیاز مردم در زندگی روزمره مردم استفاده کنیم باعث ثروت و شادی در زندگی مردم خواهد شد. 

احمدی در ادامه به مشخصات اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: مشخصات اقتصاد دانش بنیان را سه مشخصه صنعتی؛ زایش، پویایی و پایداری است که ما باید در صنعت کشور از این مشخصه‌های صنعتی استفاده کنیم و اگر ما این مشخصه‌ها را دنبال و پیگیری کنیم مطمئن هستم اثر آن را در زندگی مردم احساس خواهیم کرد.

 وی گفت: بحث تحریم به ما خیلی کمک کرد و باعث شد که نفت و مخابرات دنبال دانشگاه بیایند. اگر تحریم نبود خیلی از این صنایع دنبال قراردادهای بیرونی می‌رفتند. 

وی تصریح کرد: نباید ارتباط علمی و مدیریتی یا مدیریت علمی ایجاد شود. باید با دانشگاه ارتباط تنگاتنگ داشته باشیم که باعث توسعه دانشگاه و ایجاد پژوهشگاه و مراکز پژوهشی شود. زیرا که ورود این مجموعه‌های علمی، ورود دانشجویان دکتری و ورود استادان به شما خیلی کمک خواهد کرد. 

وی خاطرنشان کرد: ما دنبال این هستیم که حتی در فرصت‌های مطالعاتی، تلاش کنیم و طوری بستر را مساعد نماییم که دانشجویان و استادان به داخل صنعت بیاید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار