نشست نقد و بررسی مطالعات بیداری اسلامی در سرای اهل قلم بین‌الملل نمایشگاه کتاب برگزار شد.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مهمانان این نشست «جلال درخشه» استاد دانشگاه امام صادق و «سید عبدالامیر موسوی» استاد روابط بین‌الملل دانشگاه بودند.

در آغاز این نشست «جلال درخشه» درباره تاریخچه مفهوم بیداری اسلامی گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران صفحه جدیدی در بیداری اسلامی جهان اسلام باز شد.

همچنین در این نشست از ورود مفهوم دین به جنبش‌های مردمی به دنبال انقلاب اسلامی ایران صحبت شد. درخشه در این باره اظهار کرد: به دنبال انقلاب اسلامی، ایران تبدیل به آزمایشگاه زنده ای برای سنجش تاثیرات حکومت دین و شیعه در جهان اسلام شد.

در ادامه این نشست اصلاحات و مفاهیمی که بیشترین کاربرد را در ادبیات سیاسی جهان اسلام دارند، بررسی شدند. در میان این اصطلاحات، «بیداری اسلامی» مفهومی است که در 3 دهه اخیر تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران در صحنه بین‌المللی، بسیار گسترش یافته است.

عبدالامیر موسوی نیز در سخنانش بیداری اسلامی را نیازمند یک پشتوانه و بنیان فکری و نظری دانست.

وی گفت: جهان غرب پس ار پیروزی انقلاب اسلامی ایران، انتظار داشت تا جامعه به سمت وضعیت مدرن غربی پیش برود. در حالی که انقلاب اسلامی موجب گسترش اسلام گرایی در کشورهای عربی شد.

در انتهای این نشست نقاط ضعف و قوت پژوهش در زمینه بیداری اسلامی بررسی شد.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار