معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: كمبود گوگرد در کلزا موجب زرد و ضعیف شدن و در نهایت فنجانی شکل شدن برگ های جوان می شود.

میرجواد تاج الدینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: لكه هاي ایجاد شده به رنگ ارغواني مايل به قرمز بر روي برگها و رنگ زرد کم رنگ گل ها بیانگر کمبود گوگرد در کلزا است.

وی تشریح کرد: در مزارعي كه در مرز كمبود گوگرد هستند، ممكن است علايم ظاهري كمبود مشاهده نشود ولي عملكرد دانه به طور جدي كاهش يابد.

تاج الدینی ادامه داد: معمولا كمبود در اوايل غنچه دهي و مرحله به گل رفتن مشاهده مي شود، زيرا در اين مراحل گياه بسيار زياد به گوگرد نياز دارد.

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در خاک هايي كه كمبود گوگرد وجود دارد، مصرف 50 كيلوگرم گوگرد در هكتار باعث حداكثر عملكرد در كلزا مي شود و مصرف بيش از اين مقدار به دليل تاثير احتمالي بر كيفيت دانه كلزا توصيه نمي شود.

وی اظهار داشت: خاک هايي كه داراي مقدار كم گوگرد هستند، معمولا از نظر ميزان منگنز، پتاسيم و ازت در حد پايين هستند، كمبود گوگرد معمولا در خاک هاي درشت بافت و در خاک هايي كه داراي ماده آلي كم هستند، رخ مي دهد.

معاون مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: عملكرد مطلوب كلزا هرگز در خاک هايي كه داراي كمبود گوگرد هستند، به دست نخواهد آمد.

وی گفت: از آن جایی که گوگرد در رشد كلزا بسيار مهم بوده و باعث افزايش عملكرد مي شود، بهتر است به جاي فُرم عنصري گوگرد، بهتر است فرم قابل دسترس آن مانند سولفات آمونيم مصرف شود.

تاج الدینی یادآور شد: علايم كمبود گوگرد بيشتر در ابتداي فصل رشد در مناطقي كه داراي بارندگي زياد است، مشاهده مي شود.

وی تاکید کرد: گوگرد مي تواند در پاييز به صورت مخلوط با خاک مزرعه و يا به صورت سرک همراه با مصرف ازت در بهار مصرف شود.

تاج الدینی متذکر شد: مصرف بيشتر گوگرد ممكن است مقدار روغن را كاهش دهد.
 
 
انتهای پیام/س
برچسب ها: کمبود ، گوگرد ، کلزا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.