در ابتدای این نشست، شاکری با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب با این گستردگی در خاورمیانه بینظیر است، گفت: اختصاص دادن نشستهای تخصصی برای استان های مختلف در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اتفاق بسیار قابل تحسینی است. این اقدام فرهنگ و هنر و تاریخ استان های مختلف را به صورت خلاصه برای مردم تداعی میکند.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد استان مرکزی درباره افتخارات استان مرکزی در طول تاریخ توضیح داد: حدود یکچهارم از مفاخر ملی به استان مرکزی تعلق دارد که قسمتی از هویت مردم کشور به حساب میآید.
حجت الاسلام سلیمینیز در این نشست درباره جایگاه فرهنگ و علم در استان مرکزی گفت: رشد علمی و فرهنگی ما به سطح قابل دفاعی رسیده است و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شاخصی برجسته برای ارزیابی رشد فرهنگی ما محسوب میشود.
نماینده مردم محلات و دلیجان و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، درباره برگزاری نشست های استانشناسی بیان کرد: برگزاری نشست های تخصصی و پرداختن به استان های مختلف، شرایطی ایجاد میکند تا فرهنگ غنی استانهای مختلف را فراموش نکنیم.
وی با اشاره به ظرفیت های استان مرکزی افزود: استان مرکزی از جهاتی مادر علم و ادب و فرهنگ محسوب میشود، زیرا چهره های برجستهای در حوزه های مختلف دارد که میتوان به «میرزا تقی خان امیرکبیر»، «محمود حسابی»، «مصطفی چمران» و «محمد قریب» اشاره کرد.
در ادامه این نشست، استاندار اراک با بیان اینکه استان مرکزی خاستگاه ادیبان و دانشمندان بسیاری است، اشاره کرد: استان مرکزی با سابقه فرهنگی بسیار غنی تبدیل به استانی نمونه شده است و این سابقه فرهنگی به وجود آمدن شرایطی مناسب برای اقتصاد در این استان را به همراه داشته است، زیرا در شرایطی که بسیاری از کارخانه ها و واحدهای صنعتی تعطیل شدند، کارکنان این مراکز صنعتی با از خودگذشتگی مانع متوقف شدن تولید شدند.
مقیمی در پایان صحبتهایش گفت: استان مرکزی 124 هزار دانشجو دارد و این نشاندهنده علاقهمندی به جذب فرهنگ و دانش استان مرکزی است.