شهردار تهران در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب با بیان اینکه در زمینه اجرایی کردن راهبردهای فرهنگی دچار مشکل هستیم، گفت: کتاب بیشترین تاثیر را در میان همه بخش های فرهنگی دارد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران گفت: ما در مسایل فرهنگی راهبرد داریم و بدون راهبرد نیستیم، اما مهم آن است که چه اقداماتی برای تحقق آن راهبرد ها انجام می‌دهیم. بنابر این ما بیشتر در زمینه اجرایی کردن راهبردها دچار مشکل هستیم و این موضوع نیز به حوزه مدیریت و نوع نگاه به موضوعات فرهنگی برمی گردد. بنابراین باید این مسئله را به گونه ای جبران کنیم تا هماهنگی و هم افزایی اتفاق بیفتد.

شهردار تهران ادامه داد: موضوع کتاب نیز موضوع مهمی است و حتما در میان همه بخش های فرهنگی، کتاب بیشترین تاثیر را دارد. اگر بگوییم خرد گذشتگان چگونه به نسل آینده منتقل می شود، بدون شک این موضوع توسط کتاب است اما امروز شاهد هستیم که در زمینه چاپ کتاب، توزیع، نشر و حتی در بحث های محتوایی چه مشکلاتی پیش روی مردم وجود دارد. از این رو باید برای این موارد چاره اندیشی داشته باشیم تا بتوانیم آن ها را حل کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره تعدد سازمان ها و دستگاه های مسئول و بروز برخی موازی کاری ها در حوزه مسایل فرهنگی، گفت: عرصه فرهنگ به حدی بزرگ و وسیع است که همه سازمان ها و دستگاه هایی که کار فرهنگی می کنند، بتوانند کارشان را انجام دهند. در این میان نکته مهم آن است که جهت ها و مسیر ها، مسیر درستی باشد و موازی کاری اتفاق نیفتد. در حال حاضر مهم ترین اشکال آن است که در بسیاری از کارهای فرهنگی ما موازی کاری می شود و به دنبال آن درباره بسیاری از کارهای مهم، اقدامی صورت نمی گیرد و این کارها بر روی زمین می ماند.

بر اساس این گزارش خبرنگاری از شهردار تهران درباره میزان مطالعه وی در طول شبانه روز پرسید که دکتر قالیباف پاسخ داد: کار مطالعاتی من در دو بخش انجام می گیرد؛ یک بخش مطالعاتی است که در دانشگاه انجام می شود و به خاطر بحث دانشگاه، به طور مرتب آن را در طول هفته دنبال می کنم. یک بخش دیگر نیز مطالعات تخصصی در حوزه شهرداری و مطالعات عمومی است که حتما هر هفته کتابی را در دست دارم و آن را مطالعه می کنم. آخرین کتابی مطالعه کرده ام نیز کتاب «ریشه ها» بود.

محمدباقرقالیباف همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره برخی شایعات مطرح شده در حوزه مدیریت شهری در روزهای اخیر، تصریح کرد: شاید با مطرح کردن این شایعات به دنبال این باشند که ما از متن کار خارج شویم، اما گذشته ما نیز ثابت کرده است که هرچه این بحث ها پیش بیاید، ما از متن کار خارج نمی شویم چون مهم ترین وظیفه ما کار کردن است.

وی همچنین درباره تمهید شهرداری تهران به منظور جا به جایی محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز گفت: شهرداری تهران تلاش خود را برای احداث نمایشگاه بین المللی تهران کرده است و حدود چهار سال است که این نمایشگاه در ورودی شهر تهران در حال احداث است، بنابر این امیدوارم در سال آینده بتوانیم نمایشگاه کتاب را در این نقطه برگزار کنیم.

شهردار تهران در ادامه به جایگاه اندیشه های حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی در برنامه های مدیریت شهری پرداخت و بیان کرد: یکی از حوزه های هویتی ما، بحث هویت انقلابی است و یکی از پارامتر های هویتی که به وسیله آن می توانند ما را به عنوان انقلاب اسلامی بشناسند نیز نقش امام (ره) و افکار و اندیشه های امام خمینی (ره) است. از این رو طبیعتا در شهرداری تهران به این موضوع پایبند هستیم که بتوانیم هویت انقلاب خود را بیش از گذشته با تکیه بر اندیشه های امام (ره) مورد توجه قرار داده و مخصوصا آن را به نسل جدید منتقل کنیم.

وی همچنین درباره ضرورت توجه به ادبیات حوزه دفاع مقدس نیز تاکید کرد: حتما ادبیات دفاع مقدس یک گنج تمام نشدنی است و همه می توانند از آن استفاده کنند. شاید در دهه اول به این موضوع توجه نشد و اگر توجهی هم صورت گرفت، نتوانست تاثیرگذاری خودش را داشته باشد، اما در دهه اخیر شاهد هستیم که بحث مربوط به ادبیات دفاع مقدس بسیار منسجم تر از گذشته مورد توجه قرار گرفته و کارهای مربوط به آن انجام می شود. به نحوی که شاید  بتوان گفت پرفروش ترین و پرتیراژترین کتاب های مربوط به حوزه ادبیات، در حوزه ادبیات دفاع مقدس است و این موضوع روز به روز نیز عمق بیشتری پیدا می کند.

شهردار تهران ادامه داد: اگر امروز نگاه ما این است که یک مجموعه یکپارچه برای حوزه دفاع مقدس وجود داشته باشد، نیاز دارد که یک کار تشکیلاتی از سوی سازمان ها و نهاد هایی که در این زمینه فعال هستند، صورت گیرد. البته تا جایی که بنده مطلع هستم، اخیرا مستندسازی های خوبی در بحث مربوط به اسرا در حال انجام است و کسانی که انگیزه این کار را داشتند، با امکانات شخصی خودشان این اقدام را انجام می دهند.

وی یادآور شد: در مجموعه دفاع مقدس به دلیل آنکه موضوعات و خاطرات متفاوت است، طبیعتا یک سازمانی باید مسئولیت آن را بر عهده بگیرد تا این کار صورت گیرد. البته باید در نظر داشت که نتیجه روند موجود حتما به سمتی خواهد رفت که بتوانیم رمان های بلندی را نیز در زمینه دفاع مقدس داشته باشیم.

شهردار پایتخت همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره حمایت شهرداری تهران از چاپ آثار حوزه دفاع مقدس، عنوان کرد: یکی از رویکرد های ما توجه به موضوعات هویتی است و در هویت انقلابی خود نیز حتما به موضوع دفاع مقدس و اندیشه های حضرت امام (ره) می پردازیم. بنابراین در حوزه دفاع مقدس حتما بدون محدودیت در خدمت عزیزانی که در تهران هستند، خواهیم بود.

وی تاکید کرد: حوزه فرهنگی ما تهران است و آمادگی کامل را برای حمایت از آثار حوزه دفاع مقدس در تهران داریم. باغ موزه دفاع مقدس نیز محور اصلی این موضوع است و هر کدام از دوستان رزمنده که بخواهند این کار را انجام دهند، باغ موزه دفاع مقدس حتما پشتیبانی لازم را از آن ها انجام می دهد.

شهردار تهران در پایان در پاسخ به سوالی دیگر درباره روند احداث بیمارستان ویژه بیماران سرطانی در جنوب پایتخت، تصریح کرد: اینکه بیمارستان در کدام نقطه و چگونه ساخته شود از ماموریت های وزارت بهداشت و درمان است، اما ما به عنوان شهرداری تهران در زمینه های مربوط به زمین و بحث پروانه ساخت کمک خواهیم کرد.مخصوصا در شرق و جنوب تهران که سرانه های پایینی در حوزه های درمانی دارند، حتما شهرداری تهران این کمک را انجام می دهد.

انتهای پیام/
برچسب ها: شهردار ، تهران ، سازمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار