رئيس مركز پژوهشهاي علوم جوي اقيانوسي دانشگاه شيراز از راه اندازی سامانه گيرنده ماهواره اي اين مركز پس از گذشت پنج ماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ جعفر ناظم السادات گفت: با اختصاص اعتبار پس از گذشت پنج ماه این سامانه بار دیگر راه اندازی و از آن استفاده خواهد شد.

ناظم السادات با بيان اينكه اطلاعات ثبت شده توسط این ماهواره ها ارزش فوق العاده اي دارند، افزود: مي توان از اين اطلاعات براي مديريت جنگلها، كشاورزي، سرمازدگي و خشكسالي استفاده كرد براي نمونه مي توانستيم خشكساليهاي اخير كه در استان فارس صدها ميليارد تومان خسارت وارد كرد را با كمك اطلاعات اين ماهواره و سازمان جهادكشاورزي شناسايي و از بسياري از خسارتها جلوگيري كرد.

وي بيان كرد:‌ از طريق این اطلاعات مي شد ورود سرما به كشور و به ويژه استان فارس را از طريق همين اطلاعات به دست آورد و با پيگيري و در اختيار قرار دادن اطلاعات مذكور به سازمانهاي ذي ربط جلوي اين همه خسارت را گرفت.

رئيس مركز پژوهشهاي علوم جوي اقيانوسي دانشگاه شيراز در خصوص آتش سوزي جنگلها نيز گفت: با توجه به اطلاعات ماهواره اي مي شد بسياري از آتش سوزي جنگلها را مشخص و از گسترش آن به ديگر نقاط جلوگيري كرد.

وي با اشاره به اطلاعات سامانه گيرنده ماهواره اي در خصوص ريزگردها نيز گفت: از طريق اين داده ها امكان شناسايي ريزگردها و همچنين مديريت و حركت آنها نيز وجود دارد و مي توان اين اطلاعات را در اختيار ادارات مربوطه قرار داد كه از آن بهره ببرند اما در حال حاضر استقبال مسئولان از اين اطلاعات بسيار كم است./س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.