رئيس اتحاديه باغداران با اشاره به اینکه برخی فکر می‌کنند درشت بودن هندوانه نشان‌دهنده کیفیت بالای آن است، گفت: هر چه هندوانه کوچک‌تر باشد پوستش نازک‌تر و کیفیتش بیشتر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، هندوانه حاوی ماده‌ای به نام لیکوپن است  و آن آنتی اکسیدی است که به جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان کمک می‌کند البته باید در نظر داشت که این خاصیت یک شبه انجام نمی‌شود و باید مداومت داشته باشد در همين زمينه مجتبی شادلو، رئيس اتحاديه باغداران  در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، افزود: هندوانه از نظر طبع میوه‌ای سرد و جز شاخص‌های مصرف میوه در فصل تابستان است.

وی با بیان اینکه هندوانه میوه‌ای غنی از آهن است اضافه کرد: این میوه برای برطرف کردن کم آبی بدن بسیار مفید است.

شادلو با اشاره به اینکه برخی فکر می‌کنند درشت بودن هندوانه نشان‌دهنده کیفیت بالای آن است ادامه داد: در گذشته جمعیت خانوارها زیاد و به همین دلیل هندوانه درشت برای یک وعده آنها کافی بود اما هم‌اکنون که خانواده‌ها کم جمعیت هستند نیازی به نوع درشت این میوه ندارند.

وي افزود: چرا که هندوانه درشت در یک وعده تمام نمی‌شود و مقداري از آن باقی می‌ماند که این باعث از دست رفتن کیفیت و تازگی میوه می‌شود.


شادلو ادامه داد: در صورتی که رنگ پوست هندوانه‌ شفاف و چروک‌های پوست آن باز شده باشد و زمانی که دست به پوست اين ميوه بزنیم صدای بم بدهد (مانند صدای طبل) این هندوانه سالم است. هندوانه چندین رنگ مختلف دارد، گفت: هندوانه قرق (محصولي  ارگانیک که به صورت دیم کاشت می‌شود) به رنگ سبز چمنی تیره است.


وي اضافه کرد: انواع چیتی و محبوبی آن  نیز  به رنگ‌های مختلف وجود دارد بنابراين نمي توان گفت اين ميوه رنگ به خصوصي دارد.


رئيس اتحاديه باغداران افزود: هر چقدر هندوانه کوچک‌تر باشد پوستش نازک‌تر و کیفیتش بیشتر است.


شادلو ادامه داد: هرچه تعداد هندوانه‌ها روی بوته زیاد باشد (یعنی سایز آنها کوچک‌تر باشد) بهره‌وری تولید افزایش و قیمت آن کاهش می‌یابد.


وی درپایان با اشاره به خواص این میوه گفت: هندوانه میوه‌ای انرژی‌زا است که مصرف قند و چربی را کاهش داده، سبب خوش‌اندامی و باز شدن رنگ پوست می‌شود.

بر اساس این گزارش، زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به همین خاطر، وجه تسمیه ی آن (هند وانه) به معنای میوه هند معروف شده است. هندوانه در بیشتر مناطق دنیا کاشته می شود و در اغلب نواحی کشورما به وفور در نژادهای مرغوب و متنوعی کشت و پرورش داده می شود.
 
هندوانه از میوه های مخصوص فصل تابستان است که در سایر فصول هم وجود دارد. انواع آن عبارتند از قرقی، محبوبی، جهرمی، ترکمن، شریف آباد، یوسف سفید همدان و غیره.


از سایر خواص هندانه می توان موارد زیر را نام برد :

1- آب هندوانه به عنوان خنکی برای بیماران مبتلا به تب و بیماریهای عفونی مفید است زیرا عطش و التهاب بیمار را برطرف می کند.

2- هندوانه نرم کننده، ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا پس از مصرف هندوانه سموم بدن از سه طرف ( ادرار، مدفوع، عرق) دفع می شوند و به زودی شادابی و طراوت مخصوصی به انسان دست می دهد.

3- تخم هندوانه ضد کرم است.

تذکراتی درباره مصرف هندوانه :

1- خوردن هندوانه برای معده زیان آور است.

2- خوردن هندوانه برای اشخاص سرد مزاج تولید درد مفاصل می کند و در این موارد خنثی کننده زیان هندوانه، عسل و قند و امثال آن است.

3- زیاده روی در خوردن هندوانه برای طحال زیان آور است .

4- هندوانه طبیعت سرد دارد، از این رو از مصرف زیاد آن در شب یلدا بپرهیزید .

انتهای پیام/

برچسب ها: هندوانه ، تابستان ، فصل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار